Training

Sportweek 19 2014

Zondag mocht ik van mezelf even niet zo veel doen. Maandag stond de wekker namelijk om 4.00 uur om het Bevrijdingsvuur van Wageningen naar Doorn te lopen. Een tochtje van zo’n 27 kilometer, die ik het liefst helemaal uit wilde lopen. Voor de zekerheid ging de fiets mee, maar die heb ik zelf niet hoeven gebruiken.

Dinsdag gaf ik training. De groep te zien lopen deden mijn benen jeuken. Na de training ben ik zelf nog een rondje gaan lopen en zag tegen de schemering heel veel reeën. Daar kon ik woensdag nog even op teren. Want de manueel kreeg flink wat werk voor de kiezen. En kraken betekent dat ik een dagje niet kan hardlopen.

Dat kon donderdag dus wel weer. Op de baan liep ik een iets aangepast programma. Er wordt nu toegewerkt naar de baanwedstrijden, dus de kortere afstanden. Dat komt niet helemaal overeen met mijn plannen. Geen turbosnelheidswerk voor mij, maar gewoon even lekker op een ontspannen tempo mijn rondjes lopen.

Vrijdag was eigenlijk best een bijzondere dag. We hadden onze laatste trainerscursusdag en ontvangen na het praktijk- en theoriegedeelte ons certificaat. Een lading blije trainers er bij! Daar ging eerst wel een omvangrijk praktijkgedeelte aan vooraf, die we net aan droog aflegden. We waren nog niet binnen of het onweer met ongelooflijk harde wind barstte los! De weergoden waren ons goed gezind.

Dan de reden waarom dit blog pas zo laat online komt. Vandaag had ik samen met de ambassadeurs van Altijdsporten.nl een shoot voor de website. Ondanks de voorspellingen ging de shoot door, maar dan in een iets aangepaste vorm. Nu dacht ik in de loop van de dag nog een training te doen. Maar ik was zo’n mietje dat ik met die regen niet meer naar buiten wilde. Al die regen van de ochtend was meer dan genoeg. Daarnaast had mijn hamstring de dag er voor al genoeg gedaan. Geen Koploop voor mij, maar heel verstandig een rustdagje. Want zondag staat er iets bijzonder intens op het programma…

ma: Bevrijdingsloop (27 km)
di: training geven (7 km)
do: baantraining Altis, 6 x 800m (10 km)
vr: cursus runninginstructor (13 km)
za: Altijdsporten.nl shoot (1 km)

Totaal loopkilometers: 58 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 871 km
Weekgemiddelde: 47 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!