Training

Sportweek 2 2012

ma baantraining Altis, 5 x 400-200 (10 km)
do: baantraining Altis, ins en outs (10 km)
za: training LGAS, 6-4-2-2-4-6 min (9 km)

Totaal loopkilometers: 29 km
Jaartotaal loopkilometers: 58 km
Weekgemiddelde: 29 km

Van de Florijnloop herstelde ik goed. Met zondag een fikse wandeling door Amsterdam (shoppen noemen ze dat) kon ik maandag de baan wel weer op. Met ingetapte enkel, want die speelt toch steeds een beetje op.
Het programma was gericht op herstel en de tempo’s lagen niet al te hoog. Met 5 x 400-200 in respectievelijk 26s/100m en 23s/100m kon ik zelfs met de verkoudheid zonder problemen mee komen.
Donderdag trainde ik mee met de milagroep, mijn oude vertrouwde groepje. En na een lekkere lange warming up deden we ins en outs volgens de vorig jaar ondervonden chaostheorie. Oftewel: iedereen start ergens op de baan. Je kiest welke richting, je kiest je snelheid (tempo of uitlopen) en als je 2 lopers bent gepasseerd (tegemoetkomend of je loopt achter op) dan draai je om en wissel je van tempo. Tot zover goed te begrijpen, maar in de praktijk levert dat grappige situaties op. Bijvoorbeeld een ronde lang op tempo lopen zonder ook maar iemand tegen te komen (zwaar!!) of met een paar lopers in een kliek vast komen te zitten, totdat er een nieuwe loper de kliek uit elkaar rukt. Gedurende 20 minuten deden we dit en gelukkig was de baan verder leeg. Anders was het echt chaos geweest!
Zaterdag dook ik het bos in. Bij het inlopen last van enorme zure kuiten! Gelukkig was dit gevoel na de warming up weg. Toch rustig aan getraind met en programma van 6-4-2-2-4-6 min. De laatste 6 min ook voortijdig afgebroken, want ik moest nog naar de prijsuitreiking van de Snelste Woudenbergers van de Florijnloop.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!