Training

Sportweek 2 2013

Na de Florijnloop van zaterdag voelde ik mijn benen best een beetje. Zondag deed ik helemaal niets en maandag liep ik een herstelloopje van 5 kilometer en kwam ik de eerste ree van dit jaar tegen in het schemerdonker.

Dinsdag dacht ik op de baan te gaan trainen, maar het schema liet toch wat anders zien. Vanavond werd er op de brug gelopen. Gedurende 20 minuten snel naar beneden en langzaam omhoog. Op zich een lekker programmaatje zij het niet dat mijn kuiten daar vandaag heel anders over dachten… Die ontploften gewoon van de verzuring. Gelukkig ging het donderdag al wel wat beter. Al voelde ik ze wel met de 5 x 800m. Daarna nog 2 x 200m de benen uitstrekken, heerlijk!
En zo stijf als dat de benen de afgelopen dagen waren, zo soepeltjes liep ik vrijdag een lange tempoduurloop. Met mijn actie van afgelopen vrijdag om me in te schrijven voor de halve marathon in Schoorl moeten er nog flink wat kilometertjes gemaakt worden. Ik besloot daarom van Wijk bij Duurstede terug te lopen naar huis. Via Langbroek en Doorn ging het over de Utrechtse Heuvelrug in 18 kilometer. En dat ging een stuk soepeler dan verwacht! De laatste 5 kilometer heb ik het tempo nog wat opgeschroefd naar het beoogde halve marathon tempo. Een aardig pittige training en daarom werd er na afloop heerlijk gechilled in het bubbelbad bij pa en ma.

Dat ik een tijd niet van dergelijke duurlopen heb gedaan, voelde ik zaterdagochtend wel. Vanwege de prijsuitreiking van het Woudenbergs klassement van de Florijnwinterloop, moest ik de training wat inkorten, wat me nu ook eigenlijk niet zo verkeerd uitkwam. Uitgerekend vandaag hadden we pittige heuveltjes in het programma!

ma: herstelduurloopje (5 km)
di: baantraining Altis, 20 min brug-op-brug-af (9 km)
do: baantraining Altis, 5 x 800m en 2 x 200m (11 km)
vr: tempoduurloop (18 km)
za: training LGAS, fartlek (8 km)

Totaal loopkilometers: 51 km
Jaartotaal loopkilometers: 91 km
Weekgemiddelde: 46 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!