Training

Sportweek 2 2014

Nou… ik mag hopen dat dit de slechtste weken waren van 2014… Het aantal kilometers is wel schrikbarend laag. Aan de andere kant: een beetje rust mag (moet…) zo nu en dan ook wel eens! Ik  moet alleen nog ergens de knop zien te vinden om dit te kunnen accepteren.

Na de Florijnwinterloop, waar ik enorm van genoten heb en waar ik de battle met Jantiene won (off course), was mijn enkelbandje echt boos op me. Dus liet ik het tape er nog maar even om zitten. Gelukkig kon ik na 2 dagen looprust dinsdag een beetje meehobbelen op de baan. Rustig tempo en warm werd ik er niet van, maar ik liep en dat zonder reactie! Woensdag weer een rustdag en donderdag kon ik zelfs het hele programma op tempo mee doen. En dat was een pittige, want we liepen 2 keer 800-600-400-200 in oplopend tempo, afgesloten met nog een 1000m.

Op een gevoelig drukpuntje na, had ik vrijdag geen last. Daarom werd vrijdag een rustig duurloopje gelopen.
’s Middags mocht ik mijn sportmassage ondergaan bij Raymond Tieland. In aanloop naar de battle gaf hij Jantiene en mij een tegoedbon voor een sportmassage om onze spiertjes weer los te krijgen. Woooow dat was fijn zeg! Ik had op de baan goed mijn best gedaan om zoveel mogelijk knoop in de kuiten te kweken en ook de peesbladen bleken wel een bindweefselmassage te kunnen gebruiken. Daarvoor werd cupping toegepast. Nooit eerder ondergaan en echt fijn is het niet. Met een vacuümglaasje wordt het bindweefsel gemasseerd en dat resulteert in een gevoelige huid, maar ook een soepel peesblad. Verder werden de knopen in mijn rug en nek behandeld en werden ook hoofd, armen en voetjes niet overgeslagen. Na de massage was zelfs het drukpunt uit de enkelpunt verdwenen! Na 1,5 uur was ik kapot!
Massage cupping

Zaterdagochtend werd voor de zekerheid de bostraining over geslagen. Mijn enkel voelt eindelijk weer zo goed als normaal en dat wil ik graag zo houden. De kans op zwikken in het bos is me iets te groot. Daarnaast moest ik op het sportpark aanwezig zijn. Als Woudenbergse won ik tijdens de Florijnwinterloop voor de 12e keer het Woudenbergs klassement en daarvoor vond de prijsuitreiking plaats.

En zo eindigt een sportweek met een dramatisch aantal kilometers op de teller… O ja… knop op…

di: baantraining Altis, 3 x 1000m (7 km)
do: baantraining Altis, 2 x 800-600-400-200 en 1000m (10 km)
vr: duurloop (11 km)

Totaal loopkilometers: 28 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 51 km
Weekgemiddelde: 34 km

4 reacties

 • Laura

  Met zo een week zou ik alsnog hartstikke trots zijn! Zodra ik (veel) meer kilometers dan dat ga rennen speelt mijn oude Dam tot Dam blessure in de knie op. Helaas. Dit weerhoud mij dan ook echt van een halve marathon, laat staan marathon training.. Maybe one day?

  Niet getreurd Andrea, na regen komt zonneschijn! (precies wat vandaag gebeurde toen ik op het punt stond om te gaan rennen in de regen ;)) Keep up!

  • Andrea

   Balen van je knie zeg… Wat voor blessure is/was dat? Doe je ook krachttraining? Dat helpt bij mij preventief voor knieklachten 🙂
   Ik zit echt te denken om ook nog even de deur uit te gaan, het is zulk lekker weer nu! 😀

 • Elsa

  Het was bij mij deze week ook drama. Ik had elke avond al volgepland en ben uiteindelijk maar 2 keer gaan lopen. 🙁
  Maar wat je zegt, rust is ook belangrijk, zeker als (een deel van) je lichaam daarom vraagt…
  Komende week weer een kans. Trouwens, dat weekgemiddelde, zou je het totaal niet door 1,5 moeten delen ipv 2?

  • Andrea

   Ja eigenlijk wel, want die 1e week vertekend het beeld heel erg… dan kom ik meteen een stuk gunstiger uit 😀 Moet ik die halve week wel het hele jaar door trekken 🙂 Idee! Thanks!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!