Training

Sportweek 23 2011

zo: baantraining Papendal, loslopen en 3 x 200m (5 km)
di: Amerfsoortse baancompetitie 800m (7 km)
za: bostraining bij LGAS, fartlek (9 km)

Totaal loopkilometers: 21 km
Jaartotaal loopkilometers: 444 km
Weekgemiddelde: 19 km

Pjoe de spanning loopt op. De afgelopen week stond totaal in het teken van het opbouwen richting de 800m van dinsdag. Met 3 snelheidstrainingen achter de rug mocht ik zondag nog even loslopen en een paar versnellinkjes maken. En dat gebeurde op het kunstgras en de blauwe baan van Papendal. Met de nodige afleiding van konijntjes en golfballen probeerde ik iets van tempogevoel te oefenen. Nog niet helemaal wat het wezen moet, maar het komt in de buurt. De warmte en benauwdheid zorgden er wel voor dat de 200m best moeizaam gingen.
Maandag werd er niets gedaan.
Dinsdag werd de 800m tijdens de Amersfoortse baancompetitie gelopen met een resultaat waar ik niet op had durven hopen.
Woensdag was ook een rustdag. Ik begin ontwend te raken! Dat stilzitten is om gek van te worden, maar was even noodzakelijk door een lichte reactie in de knie. Dus donderdag werden de benen even losgefietst in de Schoorlse duinen en vrijdag zagen de gewichten in de sportschool alle hoeken van de ruimte.
De zaterdagochtendtraining, waar ik op de mtb heen fietste, werd dit keer gegeven door Ellen, die een leuk fartlekprogramma in elkaar had gedraaid. Na een kilometertje liepen we 12 minuten wisselende tempo’s, waarbij de kleur van de pion op de 400m ronde de snelheid aangaf. Behoorlijk pittig! Zeker als je wat te enthousiast van start gaat… Vervolgens moesten we in groepjes met de dobbelsteen gooien. Het aantal ogen gaf het aantal pionnetjes aan. Bleken we een abonnement op nummer 4 te hebben!
Al met al een afwisselende week, met een opsteker en een heel klein knie-dalletje. Met op 18 juni de Heuvelrugloop op het programma, wordt dat het volgende doel.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!