Training

Sportweek 24 2011

ma: baantraining Papendal, 10 x 200m (10 km)
do: duurloopje (7,5 km)
vr: clinic Runnersworld Utrecht (5,5 km)
za: Heuvelrugloop Maarn 4,2 km (7 km)

Totaal loopkilometers: 30 km
Jaartotaal loopkilometers: 474 km
Weekgemiddelde: 20 km

Na de 800m van dinsdag ben ik goed hersteld. Wel iets reactie gehad in de knie, maar verwaarloosbaar met wat het is geweest. Hopelijk kan ik deze lijn aanhouden. Met zaterdag de Heuvelrugloop op het programma werd er deze week niet te gek getraind… Althans dat was het plan…
Maandag werd op de baan van Papendal een programmaatje van 10 x 200m afgewerkt. Doel om deze in een tempo van 46-48 seconden te lopen. Ik begon met 46, maar al gauw ging het steeds sneller tot 44 in de laatste series. Ik kreeg er steeds meer moeite mee om het tempo te laten zakken. Aan de andere kant liep ik wel ontspannen, dus what the heck…
Dinsdag en woensdag trok ik er op de mountainbike op uit. Supermooi weer, dus besloot ik woensdag maar es even naar Egmond te fietsen… Met dinsdag 36 en woensdag 50 km op de mtb had ik toch aardig de pap in de benen!
Dat dacht ik er donderdag in een duurloopje wel lekker uit te kunnen lopen. Een mooie route bedacht, dacht ik zo, over de rode paaltjes route in de Schoorlse duinen met Groet als start.

Als ik van te voren had geweten dat het vanaf dat punt alleen maar steil omhoog gaat en nog steiler naar beneden en dat allemaal via mulle zandpaden, dan had ik wat anders verzonnen! Binnen een kilometer liep ik al te hijgen alsof ik net een 800m had gelopen. Echt een rustige duurloop werd het niet, wel een heuveltraining.
Vrijdag werd door Runnersworld Utrecht een clinic georganiseerd met aansluitend een ladies night. Onder leiding van Ellen liepen we met een heel gemeleerde en gezellige damesgroep een duotraining op de baan van AV Hellas. Na afloop stonden er lekkere hapjes en drankjes klaar en konden we advies krijgen over alles wat ook maar met hardlopen te maken heeft. Een erg leuke avond, had ik even nodig na een stressige week.
Voor de verandering eens geen training op de zaterdagochtend bij LGAS, maar ’s avonds stond ik aan de start van de Heuvelrugloop in Maarn voor de 4,2 km. Verslag volgt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!