Training

Sportweek 24 2013

Zondag dacht ik de benen even los te fietsen en werd ik op sleeptouw genomen door vriendlief en broer. Letterlijk! Mijn benen waren nog zooo leeg, zo vol verzuring van de dagen ervoor, dat ik geen heuvel op kwam! Zodra de weg ook maar iets begon te stijgen, stond ik stil. Op het kleinste verzetje peddelde ik rustig naar boven. Zolang het mijn benen geen kracht kostte kwam ik nog vooruit. Vrolijk fluitend op de fiets, want qua longinhoud kostte het geen enkele moeite. Dat rondje losfietsen werd een rondje van bijna 70 kilometer…

Maandag. Nieuwe poging om de benen dan een beetje los te lopen. In de pauze zou ik samen met een collega een rondje gaan hardlopen. We zijn allebei gedetacheerd bij deze gemeente in een bosrijke omgeving. Onze collega’s keken wel raar op toen ze ons in sportkleding door het gemeentehuis zagen lopen! Of buiten… Maar we hebben lekker 8 kilometer het hoofd leeg gelopen en gekletst. Goede lunchpauze!

Dinsdag was een zeldzame off-dag. Ik zou eigenlijk een training op wedstrijdtempo moeten doen, dat werd vervolgens een duurloop. Die moest ik nog afbreken ook. Met een schamele 4 kilometer en pap in de benen kwam ik weer thuis. ’s Avonds werd ik onder handen genomen door de manueel therapeut. En dat resulteerde er in dat ik nu maar eens verstandig woensdag en donderdag rust nam.

Vrijdag liep ik gelukkig weer. En hoe! Samen met een aantal loopmatjes liepen we mee met Colours by the Sea. Bij iedere kilometer liepen we door een kleurpoederzone en kwamen we als regenbogen weer bij de finish aan, waar nog een leuk eindfeest was. Wat een avond! Ronald maakte dit filmpje.

De Heuvelrugloop zaterdag in Maarn is ieder jaar vaste prik. Ik loop dan altijd de 4,2 kilometer, dus ook dit jaar. Al stond mijn hoofd die dag niet helemaal naar een wedstrijd, ik zat nog vol met kleurtjes! Kwam bij dat ik ook niet zo lekker liep. Ondanks de 1e plek was dit toch een beetje een off-week, helemaal als ik naar de trainingsomvang kijk.

ma: loslopen (8,5 km)
di: duurloopje (4 km)
vr: Colours By The Sea (6,5 km)
za: Heuvelrugloop, 4,2 km (7 km)

Totaal loopkilometers: 26 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.090 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!