Training

Sportweek 25 2013

Met een beetje een onbestemd gevoel na de off-week vorige week, zette ik deze week de eerste stappen tijdens een runchbreak met collega’s. Sinds vorige week slepen we onze collega’s in de lunchpauze mee naar buiten om samen een duurloopje te doen. Het is supergezellig en je begint fris en fruitig aan de middag. Thuisgekomen heb je meer tijd voor andere dingen, want je training heb je al gehad.

Ondanks dat het maandag wel redelijk soepel ging (heup is nog steeds stijf), was ik dinsdag nog steeds onzeker. Het was 30 graden en het programma dat we zouden gaan lopen zou geheid gaan eindigen in zuurstofschuld… 3 x 400-300-200-100m. Een paar weken geleden liepen we dit in 2 series en toen lag het tempo erg hoog. Ik was dan ook verbaasd dat de eerste 2 series in ongeveer hetzelfde tempo gingen! Totdat ik in bij de 200m na 20m in ene een plopje in mijn kuit voelde… NEEEEE!!! Gelukkig stopte ik op tijd, rekte even en met rustig doordribbelen trok de kramp al snel weg. Bij de 100m kon ik op een iets rustiger tempo meelopen en vervolgens kon ik weer volle bak mee! Ik liep de laatste 200 en 100m nog even op spikes! Lekker gevoel was dat weer…

Echt superblij dat de plop niet doorzette, want woensdagavond stond de 2e RunAlongRun dik omcirkeld in de agenda. Met Tim van Blue Team liep ik een fantastische, maar behoorlijk pittige (zeker na een zware baantraining en de spikes de avond ervoor) duurloop van 10 kilometer. Een mooie trailtraining werd het.

Donderdag ging ik weer de baan op. Een hele hoge luchtvochtigheid zorgde voor een ongelooflijke zweettraining van 4 x 600m en 3 x 200m. Maar bij de 3e 200m ging het biiiijna mis! Weer een spierkramp, nu in de hamstring. Ook dit keer gelukkig weer direct kunnen stoppen en geen schade. Dat ik last heb van de warmte dat mag duidelijk zijn. Ondanks dat ik meer dan genoeg drink, geeft mijn lichaam toch een duidelijk signaal af.

Zaterdagochtend was het een stuk aangenamer om te lopen. Vanwege een erg leuke en lange vrijdagavond deed ik het wel rustig aan. Mijn naam wijzigde al in druknandreadrunk…. Dat zegt meer dan genoeg denk ik… Gelukkig hadden we fartlek en kon in de tempo’s aan mijn toestand aanpassen.

ma: runchbreak (9 km)
di: baantraining Altis, 3 x 400-300-200-100m (10 km)
wo: RunAlongRun (10 km)
do: baantraining Altis, 4 x 600m en 3 x 200m (9 km)
za: training LGAS, fartlek (8 km)

Totaal loopkilometers: 46 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.136 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!