Training

Sportweek 27 2013

Euforisch, zo voelde ik me deze week. De Meidenloop ging uitstekend voor de omstandigheden. Bijna een evenaring van mijn pr met 2 sterke eerste kilometers. Dat goede gevoel had ik de rest van de week ook nodig, want vrijdag stond er een 3000m op het programma, waar een pr gelopen moest worden.

Maar eerst liepen we maandags een runchbreak. Een iets korter rondje, want de beentjes waren toch een beetje moe. Gelukkig stond ik dinsdag weer op scherp. Een mooie generale voor de 3000m. De 3 x 600m in wedstrijdtempo gingen soepeler en gemakkelijker dan de opdracht was. Als ik vrijdag ook zo zou lopen, zou de tijd nog wel eens scherper gesteld kunnen worden dan gepland.

Woensdag stond de RunAlongRun met RunningRonald gepland. Wat was dat weer een hilarische boel zeg! Zo veel lol, zoveel geouwehoer! De duurloop was eigenlijk veel te kort!
Donderdag wisselde ik de baan in voor het zwembad. Met de Henschotermeergames als #EotM kan ik het niet nalaten deel te nemen aan de run-swim-run. Dit gaat alleen wel even wat training vragen…

Vrijdag was d-day… de 3000m op de baan. De opbouw van de race was een ramp, veel te snel van start en iedere ronde versnelde ik! Dat leidde er toe dat de laatste 2 rondes een hel waren en ik half dood over de finish kwam. Maar wel in de geplande tijd van 11.30 min!
Zaterdag werden de beentjes dus losgelopen bij LGAS. Gelukkig leende het programma van 1-2-3-4-5 minuten zich daar prima voor! Maar van een hersteldag kon ik niet echt spreken. ’s Middags lag ik in het Henschotermeer voor zwemles…

zo: Meidenloop, 5 km (8,5 km)
ma: runchbreak (8,5 km)
di: baantraining Altis, 3 x 600m + 3 x 200m (9 km)
wo: RunAlongRun (11 km)
vr: trackmeeting Utrecht, 3000m (6 km)
za: training LGAS, 1-2-3-4-5 min (8 km)

Totaal loopkilometers: 51 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.231 km
Weekgemiddelde: 46 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!