Training

Sportweek 27 2014

Wow, het is alweer juli! Van mij mag de zomer nu volledig losbarsten! Eén nadeel: ik loop als een dweil als het warm is. Zondag tijdens de Meidenloop liep ik meer een tempoduurloop dan een wedstrijd. Maar het doel om me niet kapot te lopen heb ik glansrijk gehaald. Normaal gesproken plan ik de dag na een wedstrijd een rustdag, maar maandag was ik op de baan te vinden. Omdat de loopgroepen het bos in gingen, hadden Leo en ik de baan voor onszelf, soms vergezeld door mariniers die hun training deden. Wat een luxe, zo’n baan voor jezelf! De geplande rustige training werd toch nog een fijne intervaltraining.

Dan dinsdag wel even uitlopen, want ik kon met de trainingsgroep lekker mee in- en uitlopen. Woensdag stond net als vorige week een lange langzame duurloop op het programma. Omdat ik aan het einde van de middag vanuit Utrecht kwam heb ik eens een andere route gelopen. Vanuit Odijk naar Wijk bij Duurstede en terug, met een tussenstop bij de Cherry Inn. Een fantastische training!

Donderdags zou ik eigenlijk een rustdag inplannen, maar omdat er in de donderdagavond trainingsgroep allerlei ontwikkelingen zijn, wilde ik er toch bij zijn. Ik hield het bij in- en uitlopen en heel veel kletsen. Wie had er meer dorst na de training?

Omdat ik volgende week mee doe met de Asics Xtrails series, waarin ook een nachttrail zit en ik deze avond bij een vriendin zou bbq’en vond ik dat een mooie gelegenheid om er lopend heen te gaan en weer terug met lampje, om aan het lopen in het donker te wennen. Dat leek mijn vriendin niet echt een goed idee, dus zij bracht me na de bbq en voetbal met de auto terug naar huis. Lief he!

De training zaterdagochtend was benauwd. Het zweet stroomde van me af tijdens de 5 keer 4 minuten. En na afloop kregen we nog een verfrissende douche. ’s Middags toog ik naar Eindhoven voor een RunAlongRun met Mirjam. Komende week haar verhaal op de site! En ondanks alle kilometers deze week heb ik erg lekker gelopen!

zo: Meidenloop Utrecht, 10 km (13 km)
ma: baantraining LGAS, 4 x 500m (6 km)
di: training geven (5 km)
wo: lange duurloop (25 km)
do: baantraining Altis, loslopen (6 km)
vr: duurloop (4 km)
za: training LGAS, 5 x 4 min (8 km)
za: RAR (5 km)

Totaal loopkilometers: 72 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 1.233 km
Weekgemiddelde: 47 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!