Training

Sportweek 27 2017

Wat een week was dit. Van teleurstelling tot euforie, want deze week eindigde waanzinnig goed! Begin ik dan eindelijk weer eens een beetje in vorm te komen?

Zondag
Nadat ik zaterdag op de promo stand van Spartan Race stond, kon ik vandaag tijdens de charityrun van het EK OCR zelf een rondje op het parcours lopen. Zaterdag trokken al die obstakels me al aan, maar nu mocht ik ze zelf aanraken. Daarbij werd ik nog wel aardig met de beperkingen van mijn schouder geconfronteerd, maar wat niet ging, ging niet. Samen met Ankie, op krukken, finishten we als laatsen. Dat gaf een heel dubbel gevoel.
2017-OCR-European-Championships-Dre-9
Maandag
Ook al waren de handen gaar van al die technische obstakels van zondag, Crossfitten it was vanavond. Na een krachtonderdeel (voor mij bend over rows) volgde de WOD. Met Toes to bar burpees… Dat  betekent aan je handen hangen… AU!

Dinsdag
Vandaag een rustdagje. Kwam mooi uit, want door de drukte op de weg besloot ik na de spits naar huis te rijden.

Woensdag
Woensdag… Je kunt vast wel raden wat ik vanochtend deed: coffeelifting. En dat ging eigenlijk waanzinnig goed! We werkten gedurende de training toe naar een personal best op de jerk. Gedacht dat ik met mijn schouder echt ver onder mijn pb zou blijven, jerk ik gewoon een pr met 3 kilo! En  hoe makkelijk! Ik werd alleen een beetje overmoedig en redde nét mijn eigen body weight niet. Wie overigens geen pb haalde vandaag, moest 50 burpees doen. Ook wel een goede motivatie om te knallen!

Na afloop werd de slackline weer tevoorschijn getoverd. Met Spartan Race Duisburg voor de deur, herinnerde ik me dat ik hier altijd strafburpees moet doen… Ik heb er een hard hoofd in…

Donderdag
Rustdag! Want ik wil eens een keer een beetje fit aan de start staan van een race. Ik wil zaterdag zien waar ik op dit moment sta met obstacleracing. Vanuit deze 0-meting wil ik meer gericht gaan trainen om in september en oktober topfit te zijn. Daarvoor moeten flinke stappen gemaakt worden.

Vrijdag
Vandaag ook een rustdag en die werd in de drukkende warmte doorgebracht in Duisburg. Supergaaf om eens mee te kijken tijdens de opbouw van zo’n groot event! Nu al zin om zaterdag te racen. Al was het maar om af te koelen, want we krijgen veel zwemstukken voor de kiezen. Met dit weer absoluut geen straf.
Overnachten deden we in een hotelletje in Duisburg, nadat we onwijs koolhydraten hadden lopen stapelen bij een onwijs goed Italiaans restaurantje in een achteraf straatje. Ik kan rollend over het parcours.
19787079_1462934417101253_5293843993284059257_o
Zaterdag
Raceday! En gek genoeg niet eens zo zenuwachtig. Dat is wel eens anders geweest. Misschien kwam het omdat we om de hoek van het startterrein zaten en geen enkele last hadden van files en oponthoud. Of omdat we al rond 7.30 op het terrein waren. Enige minpunt: door het vroege tijdstip konden we in het hotel niet ontbijten en de door ons gisteravond bestelde lunchpakketten bleken ook niet leverbaar! Dat leverde even wat stress op en vooral een ontbijt waar ik met lange tanden van zat te knagen. Gelukkig kon ik nog teren op het eten van vrijdagavond.
En dan, de races… Hoe gingen die? Daar volgen de verslagen nog van. Maar ik kan wel zeggen dat ik bovenverwachting heb kunnen racen!
19748403_1463561490371879_9114910847211757365_n

Totaal loop kilometers deze week: 31 km
Jaartotaal loopkilometers 2017: 621 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!