Training

Sportweek 28 2011

ma: baantraining AV Altis, 10 x 200m (9 km)
do: baantraining AV Hylas, 2 x (100-200-300-200-100) (7 km)
za: training LGAS, 2-4-6-6-4-2 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 26 km
Jaartotaal loopkilometers: 577 km
Weekgemiddelde: 21 km

Na een wat kwakkelige week werd er flink rust genomen. Dat resulteerde in een emotioneel niet zo’n heel goede week: chagrijnig, ellendig, lamlendig, moe, lui, boos, geïrriteerd… Hoe bedoel je verslaafd!
Maandag liep ik nog wel een ontspannen training in Amersfoort op de baan. Maar ik durfde het toch niet zo heel goed aan. In de steigerungen voelde ik toch nog wat reactie in mijn arm.
De dagen erna was het zulk slecht weer dat mijn geplande tochtje mountainbiken in de duinen mooi niet door kon gaan. En aangezien ik maar 1 paar schoenen en 1 short mee had, koos ik voor de baantraining op donderdagavond in Alkmaar en sloeg ik mijn 5km loopje op woensdag over.
Waarom het dan net deze avond moet stormen met striemende regen en windkracht 8 is me een raadsel… Toch liepen we nog met 14 man over de baan te soppen. De meesten liepen een duurloopje, maar ik wilde toch mijn tempotraining doen. Dat werd flink inbeuken tegen de wind, adem werd afgesneden, en vette pr’s op het lange stuk met storm in de rug! Wat een training. Geen droge draad meer aan mijn lijf en 7 km later was ik uitgewaaid en kon ik me omkleden. Deze training zal ik niet snel vergeten…
Niet te vergelijken met zaterdag toen het zonnetje doorbrak tijdens de training. Met 2-4-6-6-4-2 minuten op een heuvelig terrein en nog wat spierpijn in de benen van de krachttraining van vrijdag, liep ik ontspannen en niet te gek. Had natuurlijk ook nog lucht nodig om uitgebreid te kunnen kwebbelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!