Training

Sportweek 30 2013

Deze week was een beetje vreemd, anders dan anders. Ook niet zo gek, want de focus gaat verlegd worden. Was ik de afgelopen weken vooral gericht op wedstrijden op kortere afstanden en het lopen van PR’s, de maanden augustus en september staan in het teken van trails en obstacle runs. De omvang moet uitgebouwd worden en er zal gewerkt worden aan kracht. Deze week zie ik dan als een overgangsweek, waarin dingen een beetje anders liepen en ik mezelf wat rust gunde.

Zondags zat ik voor het eerst 110 kilometer op de racefiets (en dat noemt ze rust….). De toertocht van Tour du jour voerde ons van Vleuten over de Utrechtse Heuvelrug en weer terug naar Vleuten. Door deze ‘belasting’ schoot er in mijn voet iets scheef, waardoor ik maandag en dinsdag niet kon lopen. Ook niet zo erg na al die kilometers op de fiets, maar lastig en pijnlijk was het wel…
sportweek 30 Collage

Woensdags deed ik mee met de Henschotermeer Games maar niet voordat Marnix even een paar kraken in mijn voet zette. Resultaat: weer een flexibel wiebelend voetje waar ik weer mee kon hardlopen! Zonder pijn en beknellingen! Dat hardlopen ging wel ok, maar waarom moest ik nu zo nodig de run-swim-run doen? Ondanks de paar zwemtrainingen vooraf heb ik nog aardig wat te leren in het water, maar leuk was het wel!
hens 1 Collage

Vrijdag wilde ik een duurloop van 20 kilometer gaan lopen. Dat werd helaas de helft. Een luchtvochtigheid van 89%, 235.978 vliegen, een niet goed zittende camelbak die ik na 1 kilometer al spuugzat was en naderend onweer noodzaakten me om de route in te korten. Na ja, vooral dat laatste noodzaakte me, de rest was gewoon ronduit irritant.
Daardoor lukte het me zaterdag ook niet om 20 kilometer op de teller te zetten. De training van LGAS bestond deze ochtend uit een zware heuveltraining en het benauwde weer maakte het nog zwaarder. Plan was om na de training nog voor 10 kilometer het bos in te duiken maar de dreigende wolken in de verte deden me toch maar de auto inspringen… Net op tijd!

wo: Henschotermeer Games (7 km)
vr: duurloop (10 km)
za: training LGAS, heuveltraining (9 km)

Totaal loopkilometers: 26 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.332 km
Weekgemiddelde: 44 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!