Training

Sportweek 31 2013

De eerste stappen richting de Trail des Fantomes zijn gezet. Omdat dit weer een vreemde week was met o.a. een behandeling door de manueel therapeut, heb ik maar 3 looptrainingen kunnen doen. Daar staat tegenover dat ik wel flink met de omvang bezig ben geweest. Dinsdags en vrijdags liep ik een lange duurloop van 20 kilometer. Was het dinsdags nog een temperatuurtje van zo 25 graden, vrijdags was het 36 graden! Samen met Alwin liep ik in de bossen van Amerongen om wat hoogtemeters te maken. En ondertussen weten we nu ook dat als het net als vorig jaar tijdens Fantomes zo heet is, wij dat prima kunnen handelen!
De route liep zigzaggend door de bossen, waarbij we hebben lopen zwerven. Heerlijk om gewoon ergens een pad in te gaan en ergens uit te komen. Via herkenninspunten vonden we zo weer de weg terug. Met een tussenstop bij het Berghuis, waar we op het terras een glas fris dronken, kwamen we na precies 20 kilometer terug bij het startpunt. Voldaan, maar met behoorlijk moeie beentjes werd er ’s avonds ‘hersteld’ met een biertje in de tuin.

Zaterdags zocht ik weer even het tempo op tijdens de training bij LGAS. Met 10 x 2 minuten had ik gedacht dat ik de benen na de warme duurloop van vrijdag nog wel zou voelen, maar dat viel erg mee. Sterker nog, ik ging steeds sneller lopen!
Ondanks maar 3 trainingen heb ik toch weer een opgaande lijn in de omvang gevonden. Fantomes here I come!

di: lange duurloop (21 km)
vr: lange duurloop (20 km)
za: training LGAS, 10 x 2 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 51 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.383 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!