Training

Sportweek 35 2013

Deze week doe ik het qua tempo’s nog even rustig aan. Ik voel hier en daar wat pijntjes in de benen, doordat er weer wat scheef lijkt te staan sinds Trail des Fantomes. Over 2 weken kan ik pas bij de manueel terecht, dus tot die tijd moet ik me even inhouden. Maandag liep ik wel als vanouds lekker. Of kwam dat doordat ik met Vera en Miranda aan het RAR-en was en dat dat zoveel afleiding gaf dat ik daarom mijn benen niet voelde? Want dinsdag liep het toch iets anders. De baantraining liepen we in het bos: 7 x 600m en dat liep ik op een voor mijn doen wel erg rustig tempo. Niets forceren en maar even accepteren dat ik nu een beetje met de groep mee sukkel. Dat niet iedereen die gedachte had, bleek na afloop van de training, toen 1 van mijn trainingsgenootjes kneiterhard over zijn nek ging…

Woensdag ging ik met de benenwagen op visite bij een vriendin die een nieuw huis heeft gekocht een dorpje verder. Ze woont nu op mijn vaste duurlooproute en daarvoor moet ik een stukje door het bos. Omdat ik ook weer terug zou lopen had ik mijn camelbak volgestopt met reflecterende kleding en lampjes. Ik had een kerstboom kunnen imiteren… Dat teruglopen vond ze alleen geen goed idee en ik werd in de auto gepropt en thuis afgezet. Hartstikke lief!

Donderdags liep ik op de baan weer als een dweil. We zouden een programma van 300-400-500-600-700-800 met de laatste 200m een versnelling moeten lopen. Maar mijn versnelling zakte vooral in de eerste paar tempo’s weer helemaal terug. Pas later in het programma kwam ik een beetje op dreef, maar het is niet wat het moet zijn.

Na vrijdags flink te zijn afgemat in de sportschool had ik zaterdags wel wat spierpijn. Ondanks dat gingen de tempootjes toch redelijk. Mijn benen waren aan het einde van de training helemaal leeg, maar ik had wel het idee dat ik deze training eindelijk weer eens wat tempo gelopen heb.

ma: RAR (10 km)
di: training Altis, 7 x 600m (8 km)
wo: duurloopje (4 km)
do: baantraining Altis (8,5 km)
za: Training LGAS, 1-2-3-4-5-6 min (9,5 km)

Totaal loopkilometers: 40 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.562 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!