Training

Sportweek 37 2013

Zondag was een fantastische dag! Regen, modder, Strongmanrun! Hier keek ik al 9 maanden naar uit en niet voor niets! Op een parcours van ruim 18 kilometer moesten we 31 hindernissen overwinnen. Dat leverde een uitgebreid verslag van 2 delen (deel 1, deel 2) op, een verzwikte enkel en een gekneusde rib. Daarom werd de rest van de week behoorlijk rustig aan gedaan. Na maandag en dinsdag met een icepack op de enkel doorgebracht te hebben was ik woensdag noodgedwongen aangewezen op de loopband in de sportschool voor de eerste stapjes. Wat een saaie bedoeling is dat zeg… Na 2 kilometer hield ik het voor gezien. Maar die 2 kilometer liep ik wel met een pijnvrije enkel!

Reden genoeg om donderdag dus gewoon naar de baantraining te gaan. Ik liep wel in een rustig tempo vanwege de rib, maar de enkel hield het prima. Omdat begin oktober de clubkampioenschappen zijn met een meerkamp, oefenen we de komende weken de technische nummers: kogelstoten en speerwerpen. Vandaag stonden de kogels voor ons klaar. Ondanks de gekneusde rib kon ik nog best een beetje mee oefenen.

Vrijdag werd mijn wekelijkse duurloopje ook weer mooi volbracht. Langzaamaan merk ik dat de rib ook ietsje minder lastig doet. Het komt ooit wel weer goed met dat ding. Zatedag waagde ik het om mee te trainen in het bos. Qua snelheid was het pet, want ik was als de dood de enkel te zwikken. Maar ik heb de training overleefd! Al spoelden we door de hevige regenbuien bijna de heuvel af. Ik was door en door nat! De week begon in de modder en eindigde daar ook! De wasmachine maakt deze week overuren…

zo: Fisherman’s Friend Strongmanrun (19 km)
wo: loopband (2 km)
do: baantraining Altis,3 x 880 + 3 x 200m (7 km)
vr: duurloop (11 km)
za: Training LGAS, 15 x 1 min (9 km)

Totaal loopkilometers: 48 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.655 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!