Training

Sportweek 38 2013

Omdat ik met mijn rib nog geen krachttraining kan doen, is hardlopen een goed trainingsalternatief. Nike daagt deze maand uit met challenges en deze week is dat 42 kilometer lopen. Afgelopen week heeft Nike Amsterdam 3 #runthedistance trainingsloopjes waarbij een aantal bloggers aanwezig zijn. Zondagochtend liepen we dus een duurloopje van 8 kilometer mee. Mooie opsteker: mijn rib hield zich rustig! En ook met het oplopende tempo kon ik prima meekomen.

Dinsdag werd er een deel van de herfst/winter collectie van Runnersworld op de foto gezet. En dan ’s avonds nog trainen! Op de baan stonden ineens haas Tom en klok Geert voor mijn neus. Tom ging met onze groep meetrainen, leuk! Het tempo lag deze training bij iedereen (veel te) hoog. Volgens mij probeerden we tussen de regendruppels door te scheuren om zo snel mogelijk klaar te zijn met het programma, want wat een zeikweer was het zeg! De volgende dag had ik iets reactie in de rib en enkel, maar woensdag was toch een verplichte rustdag omdat ik een bezoek bracht aan de manueel therapeut. De training donderdag liep ik dan ook zwabberend en met lamme benen mee. Rustig aan dus!

Vrijdag stond er een lange duurloop op het schema en dat werd een mooie tocht van 19 kilometer. Vooraf niet wetende waar ik heen ging lopen had ik mijn Camelbak op de rug gebonden en voor de zekerheid de pinpas mee. Je weet maar nooit waar je heen zwerft! En met deze duurloop was ik al voor het einde van de week klaar met de Nike #challengeyourself #runthedistance.
sportweek Collage

Zaterdag kwam er nog 10 kilometer bij tijdens te training met LGAS in Amerongen. Ik voelde de duurloop van vrijdag wel wat, maar gelukkig hadden we lange intervalblokken: 5 x 5 minuten, die ik mooi in duurlooptempo kon lopen.

zo: Nike #challengeyourself #runthedistance (8 km)
di: baantraining Altis, 4 x 100m + 400-300-200-100m (9 km)
do: baantraining Altis,2 x 400-300-200-100m (8 km)
vr: duurloop (19 km)
za: Training LGAS, 5 x 5 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 54 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.709 km
Weekgemiddelde: 45 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!