Training

Sportweek 39 2016

Twee mooie trailruns, geen burlend hert gezien, wel heerlijke modderpoelen. Tel daar nog even verschrikkelijke spierpijn van het squaten bij op, een paar blije mensen met mooie Berlijn-medailles en nog een paar mooie workouts en je hebt weer een topweek!

Zondag
De Smokkelaarstrail stond al even in de agenda. Ik wist alleen nog niet zeker welke afstand ik zou gaan lopen. Ik aasde op de 25 kilometer, maar met een vers bezoekje aan de manueel in het lijf en nog een dag op de benen staan zaterdags koos ik onderweg toch maar wijselijk voor de halve afstand. Wat een lol hadden Marjolein en ik tijdens het smokkelen! Met een pakje roomboter als beloning bij de finish.
img_20160925_113654-01
Maandag
Omdat ik maar een kleine 13 kilometer als duurloop had gelopen, had ik maandag niet echt het idee iets gedaan te hebben. Dus besloot ik de Wod mee te pakken met daarin mooi 5 x 5 back squats. En aangezien ik squaten enorm leuk vind (laden die barbell!!) onderzocht ik vandaag wat mijn maximale gewicht op 5 reps zou zijn. Dat werd 70 kilo. En toen bleek dat de hamstrings toch wel een beetje in een kramp wilden schieten… Qua kracht zat er nog wel meer in. Toch even een stapje op de plaats.

Dinsdag
Blij dat ik dat stapje op de plaats had gemaakt, want hoe erg was de spierpijn anders geweest!? Ik kon nu al niet eens normaal wandelen, laat staan de trap af komen…
Vanavond trainde ik met de groep voor het eerst weer op het veld. Het wordt al zo vroeg donker, dat het niet echt veilig meer buiten te lopen is op de onverharde paden. Maar we startten niet voordat we onze Berlijn-gangers in het zonnetje hadden gezet. Een paar deden nog even mee met de losmakende oefeningen, maar daarna mochten ze van hun welverdiende rust gaan genieten.
img_20160927_191817
Woensdag
Ik twijfelde of ik wel naar Oly moest gaan vanochtend. Ik had nog steeds flinke spierpijn van de Wod van maandag… Laten we de Oly-training nou beginnen met Overhead Squats! Lieve help! Ik kan me niet heugen die ooit met serieus gewicht gedaan te hebben, laat staan met zulke volle spierpijnbenen. Ik verbaasde mezelf dan ook door toch 2 reps op 50 kilo te doen. Al is balans nog wel een dingetje.
O en wie gaat er met me mee Crossfitten, hardlopen en relaxen op een matje?
img_20160927_152623
Donderdag
Best wel een gekke dag. Vandaag rondde ik mijn opdracht van mijn werk af. Als adviseur zijn de klussen die ik doe altijd tijdelijk, maar afscheid nemen is toch altijd een beetje raar. Zeker als je het zo naar je zin hebt gehad. Ik was er een beetje door uit mijn doen. Maar een gezellige avond met een vriendin maakte het weer goed. Op naar een volgend avontuur!

Vrijdag
Donderdag zat ik in de auto en hoorde een hilarisch fragment op de radio van Evers en burlende herten. Mijn plan voor vrijdag was direct gemaakt: ik ga hardlopen op de Veluwe en op zoek naar burlende herten. Zodoende kachelde ik naar Radio Kootwijk voor een duurloopje. Wat een fantastische omgeving om te lopen is dat zeg! Onwijs mooie uitzichten over de heidevelden, heerlijk weertje, heel veel sporen van wild, zoals verse modderpoelen waar de zwijntjes in hebben liggen rollen, maar geen burlend hert te vinden. Ondanks dat wel enorm genoten van deze training. Een plek om zeker eens terug te komen!
14525242_1183891788338852_7375718951210462972_o
Zaterdag
Sinds kort train ik zaterdags, als ik de mogelijkheid heb, met de competitiegroep van Crossfit mee. Ownijs leuk en uitdagend, want de training bestaat meestal uit een stuk gymnstics en twee Wod’s. Vandaag een verrekte ring routine, waar ik echt helemaal niets van bak! Het enige wat me nog enigzins goed af gaat zijn de pull ups. Vervolgens een WOD waarbij ik me even verslikte. Namelijk 5 stations (kettlebell swings, push ups, box junps over, burpees, sit ups), gedurende een minuut zoveel mogelijk reps maken en vervoglens een minuut rust. In eerste instantie dacht ik dat we maar 1 ronde moesten, dus ik knalde keihard in de kettlebell swings en push ups… Bleken we 3 rondes te moeten doen! DOOD! De tweede Wod bestond uit farmer’s walk en rope climbs. Onwijs leuk, maar niet als je handen in een soort van kramp schieten. Deze Wod dus maar voor de veiligheid afgebroken… En zo kun je aardig kapot gaan op je zaterdag.
14520556_1184706384924059_6289868398052293807_n

Totaal loop kilometers deze weken: 25 km
Jaartotaal loopkilometers 2016: 1.011 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!