Training

Sportweek 41 2013

Ik kijk terug op een fantastisch weekend, waarin ik zaterdags helemaal kapot ging tijdens de Tough Dirt Run. Daarom mocht ik van mezelf zondags niets doen. Ook niet zo heel erg moeilijk: ik had best wat spierpijn. Maandag liep ik een voorzichtig duurloopje. Via het Henschotermeer, waar zaterdag nog geploeterd werd. Met een glimlach op mijn gezicht liep ik er rond. Vanaf nu zal ik met iets andere ogen naar het Henschotermeer kijken!

De spierpijn was dinsdag volledig weg en de remmen gingen weer los op de baan. De tempo’s van 5 x 1000m moesten we rustig lopen, maar ik denk dat er nog wat zand in mijn oren zat. Ik ging veel te hard, maar het ging zo lekker! Het is deze week een soort van rustweek bij Altis. Afgelopen weekend waren de clubkampioenschappen. Donderdag was het dan ook heel erg rustig op de baan en deden we meer tijd- en tempospelletjes, dan dat er echt werd getraind. Maar met al die losse minuutjes tik je toch nog wel wat meters weg! Eigenlijk kwam deze rustige training me erg goed uit. Ik heb me in mijn hoofd gehaald om dit weekend maar even aan te haken bij een halve marathon voor een duurloop. Eindhoven it is!

Maar niet voordat ik vrijdag mijn collega’s het goede voorbeeld gaf. Met de bus ging ik naar kantoor voor een vergaderdagje. Aangezien ik lichtgewicht moest reizen (want zoveel kan ik niet kwijt in mijn Camelbak), had ik de helft van mijn hardloopkleding al aan. En daar sta je dan tussen alle pakken en hakken op je hardloopschoenen… Zelfs de receptioniste dacht dat ik hier niet thuis hoorde! Na me aan het einde van de dag volledig omgekleed te hebben moest ik toch echt tussen mijn collega’s door naar de uitgang… Eehmm hallo meneer de directeur… Hij stond me wat bevreemd aan te kijken en liep naar de bar voor een drankje. Conclusie: ik liep daar binnen gigantisch voor schut! Buiten trouwens ook. Iedere verkeersdeelnemer keek me raar aan omdat ik vrijwillig door de stromende regen aan het hardlopen was. Maar in het bos kwam ik nog een paar hardlopers tegen. En allemaal hadden we iets gemeen: we hadden een intens tevreden glimlach op ons gezicht. Zeiknat tot op het bot en hongerig kwam ik thuis. Maar in tegenstelling tot mijn collega’s kan ik zeggen dat ik 14 kilometer heb genoten in de regen. Zij in de file.

Zaterdag geen training, maar een shoot voor Altijdsporten.nl met een uitgebreide lijn van Under Armour. Samen met de 4 andere ambassadeurs van Altijdsporten en Jantiene werden we door fotografe Marga op de plaat gezet. Tijdens de shoot werden de nodige metertjes gemaakt voor de foto’s. De resultaten? Die zie je heel snel!

ma: duurloop (12 km)
di: baantraining Altis, 5 x 1000m (10 km)
do: baantraining Altis, 1000-800-600m (9 km)
vr: duurloop (14 km)
za: shoot Altijdsporten.nl (2 km)

Totaal loopkilometers: 47 km
Jaartotaal loopkilometers: 1.868 km
Weekgemiddelde: 46 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!