Training

Sportweek 45 2014

November heb ik uitgeroepen tot rustmaand. Het is tijd om na de marathon van Berlijn en het OCR WC het lichaam een beetje rust te geven. Die val op de rug is toch wat harder aangekomen dan ik dacht en ook het bindweefsel in de hamstring moet nu eerst even goed herstellen.

Maar aangezien rust roest heb ik niet stil gezeten… Verre van dat eigenlijk. Want mijn doel voor 2015 staat al weer vast. En daarvoor moet werk verzet worden. Dus heb ik meteen de daad bij het woord gevoegd: zondag ben ik begonnen met crossfit bij Crossfit Amersfoort. In mijn rustmaand? Ja, want de eerste maand volg ik de fundamentals work outs waarbij de nadruk ligt op het aanleren van de juiste technieken. Weinig gewicht dus en de wod’s vallen nog best wel mee. Eén ding weet ik al wel: dit is ongelooflijk verslavend!

Deze week startte ook de clinic voor de Florijnwinterloop. In plaats van mijn gebruikelijke dinsdagavond trainingsgroep van wekelijks zo’n 30 man, stond nu ruim het dubbele aantal lopers op dinsdagavond klaar! Zo ongelooflijk gaaf! En voor het eerst gaf ik zaterdag mijn eigen groepje, waar ik normaal zelf loop, training. Das best wel raar om voor je eigen groep te staan! Helemaal als je normaal gesproken toch wel gewend ben om aardig te klieren… En wat een mazzel hadden we met het weer! Onder een strak blauwe hemel liepen we een lekker programmaatje.

ma: baantraining LGAS, 2 x 2000m (6 km)
di: training geven (2 km)
vr: wod (1 km)
za: training geven (6 km)

Totaal loopkilometers: 15 km
Jaartotaal loopkilometers 2014: 1.987 km
Weekgemiddelde: 44 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!