Training

Sportweek 46 2015

Nou, een beetje een karige sportweek… Dat had alles te maken met het bloedprikken van vorige week dat aardig de mist in was gegaan. En bedankt domme prikker! Mijn week was frustrerend, saai en erg stil, terwijl die zo leuk begon met de Huiskamerrun, maar gelukkig ook gezellig eindigde.

Zondag
De wekker gaat af en ik strek mijn arm uit richting de wekker. Een felle pijnscheut trekt door mijn arm aan de binnenzijde van de elleboog en ik ben direct wakker. Die felle, brandende, stekende pijn heb ik al vanaf het bloedprikken. Bij iedere beweging waarbij ik mijn arm draai of strek schiet het weer door de arm. Ik baal er van. Gelukkig kan ik wel hardlopen, omdat mijn arm dan in een gebogen houding blijft. Maar na bijna 13 kilometer Huiskamerrun 3.0 ben ik eigenlijk stiekem blij dat mijn niet meer heen en weer schudt. De arm zeurt.
20151108_133439
Maandag

Ik overval de huisarts, maar omdat ze al vol afspraken zit moet ik dinsdag terug komen en mag ik mijn arm niet gebruiken tot we meer weten. Arm niet gebruiken…? Eeeeh… alles met links doen? Ja en ja. Kak… En ik kan dus ook niet autorijden. Noodgedwongen zit ik thuis. Uit te vinden hoe ik koffie ga zetten met mijn linkerhand. Een Nespresso was nu handig geweest, maar ik hou van slow coffee uit mijn French Press en ik heb geen Nespresso-achtige machine. Hele uitdaging, dat koffiezetten… Geldt ook voor naar het toilet gaan. En eten maken. En een beetje schoonmaken in huis kan ik ook wel vergeten. Daar gaan mijn goede voornemens.

Dinsdag
Terug naar de huisarts voor een wat uitgebreider onderzoek. Er is met het terugtrekken van de naald waarschijnlijk een peesje geraakt. WAT?? Kan dat? Rust, rust, rust, zo min mogelijk bewegen, zodat het interne wondje kan herstellen. Daar zit je dan. Thuis op de bank. Ik verbaas me er over hoeveel je eigenlijk met je rechterarm doet! En hoe beperkt je bent als je die arm even niet mag gebruiken. Ik ben blij dat ik nog genoeg in de koelkast heb eng een boodschappen hoef te doen… In overleg geef ik deze avond ook geen training.
De post brengt een beetje afleiding in de vorm van mijn Hogwarts Running Club medaille. Binnenkort meer over deze virtual runs. Voor de grap kijk ik meteen maar een Harry Potter film.
12191924_975186225876077_1849087629718454993_n
Woensdag

Met je lamme arm ook nog even langs de fysio voor de overbelaste onderarmspier. Alles maar tegelijk dan als je toch aan het klooien bent. Ik zie de naalden voor de dry needling weer tevoorschijn komen en bijna ren ik gillend de kamer uit. Gelukkig ‘valt het mee’ en schieten de tranen in de ogen, lig ik met kromme tenen op de behandeltafel en breekt het zweet me uit. De fysio checkt nog even het geraakte peesje en masseert de armspieren los. Wat voelt die massage goed! Ik maak van de gelegenheid gebruik om na de handeling nog even mijn beenoefeningen te doen. Een beetje beweging doet me goed!

Donderdag
Check bij de huisarts en bij groen licht mag ik weer autorijden en dus naar kantoor. Yes! Hoe vervelend het ook was om een paar dagen die arm niet te gebruiken en hoe stijf die arm ook werd, het heeft wel zijn vruchten afgeworpen! De arm is een stuk belastbaarder en ik mag hem weer ‘gewoon’ gebruiken. Nog even geen wilde armacties (zoals klem zitten in je trui tijdens het aantrekken… grgrgr spontaan weer een scheut in die arm), maar hardlopen kan wel. Gelukkig zie ik dat de WOD van vandaag bestaat uit 4 kilometer hardlopen en nog iets. Maar zo ver kijk ik niet, want bij het zien van het loopgedeelte ben ik al omgekleed en in de auto gesprongen. Het lopen gaat heerlijk! Eindelijk weer eens lekker vlot. Om vervolgens de rest van de WOD te doen die onverwachts goed gaat, maar wel resulteert in reactie in de elleboog.

Vrijdag
Na een kwartier boulderen ben ik er al klaar mee… Te veel reactie in de elleboog. Kak… Maar mijn vrijdag de 13e is lang niet zo erg als die van de mensen in Parijs…
RunAndreaRun KRNWTR
Zaterdag

Als ik wakker word is de tragedie in Parijs het eerste waar ik aan denk. “Gelukkig” heb ik een drukke dag voor me, met dingen die ik kan doen, in alle vrijheid, met veel mensen om me heen.
Deze maand starten we weer met running bootcamp! In een iets andere vorm, want we hebben nu maandelijks een training. Iedereen kan daarbij aanschuiven: lopers van de loopgroepen van Hardlopen is leuk, maar ook als jij een keer zin hebt om mee te doen, kun je meedoen. Welkom dus! De volgende training is op 12 december! Vandaag 22 bikkels die de gevolgen van de stormbui van gisteren trotseerden.
12234975_977657972295569_3104423040420480457_nNa de bootcamp racete ik naar Amersfoort voor Meet me at the Bar. Een Crossfit event bij mij in de box. Ik haakte aan bij de 3e en laatste WOD van de dag, pakte nog een duo-yoga sessie mee (echt te grappig!) en genoot van de gezelligheid van een overvolle box met enthousiaste Crossfitters.
12208393_683206588446125_9017480511035185535_n
Totaal loopkilometers deze week: 21 km
Jaartotaal loopkilometers 2015: 989 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!