Training

Sportweek 47 2011

ma: baantraining AV Altis, 10 x 200m (8 km)
do: Nike – The Weather Warriors (10 km)
za: Horaloop, 5 km (8 km)

Totaal loopkilometers: 26 km
Jaartotaal loopkilometers: 911 km
Weekgemiddelde: 19 km

Bij Altis is het momenteel rustweek en met de opbouw van omvang van de laatste weken komt dat mooi uit. Gingen de 200-tjes vorige week nog in 21-22s/100m, nu was dat iets langzamer in 23s/100m. Niet dat dat veel soepeler en makkelijker liep. Door de mist was het ronduit benauwd!
En met The Weather Warriors op het programma voor donderdag werd er ook geen kort duurloopje gelopen. Maar wat was TWW gaaf!! Georganiseerd door Run2Day Amsterdam en Nike werden 13 teams van 5 lopers met de nieuwste Nike gear de stad in gestuurd om zo snel mogelijk 5 targets te bereiken. De route stond niet vast, maar je kon onderweg wel geflashed worden, wat straftijd opleverde. Als team Never.Stop.Amersfoort gingen Sportsjunckie, Hardloper, Joost, Frank en ik van start. En hoe gaaf was dat!! We moesten ons met de targets op het Olympisch stadion, de gevangenis, het Lyceum, de Vondelbrug en het Leidseplein op de kiek laten zetten. Stoepje op, stoepje af, 5 breed dwars over de PC, snel oversteken tussen het voortrazende verkeer, slingerend tussen geparkeerde fietsen en auto’s door.
Alles ging goed, totdat we vanaf het Leidsplein richting Vondelpark gingen. Daar stond een flasher en dat leidde tot een wilde sprint, dwars over en door de straten! De adrenaline schoot door ons heen! Uiteindelijk hadden we een afstand afgelegd van 10 km in 58 min. En daarmee werden we zo ongeveer laatste omdat we met onze tactiek van niet de standaard wegen te nemen, mooi de langste route hadden gelopen! Ach ja, mooie sightseeing en lekker wat kilometers.
Die kilometers, asfalt en op- en afstapjes gingen niet in de koude kleren zitten. Zaterdag stond de 5 km Horlaoop op het programma, maar man wat ging dit moeizaam! De kuiten waren totaal verzuurd, ik kwam niet in mijn tempo en finishte in een toch wel behoorlijk terleurstellende 22.57 min. Dit had toch beter gemoeten. Maar aangezien ik later die dag ook niet helemaal fit was, is het ook wel te verklaren. Op naar de Adventurerun op Ameland! Slechte generale is een goede uitvoering. Toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!