Training

Sportweek 49 2012

Kom maar op met de kilometers! Sinterklaas, sneeuw, wind, het deert me niet, ik loop gewoon! Dinsdag een prachtige baantraining en voor het eerst dat ik zo iets had van pooeee… dit is wel pittig! Met 6 x 1000m en een totale trainingsomvang van ruim 13 km was dat ook niet vreemd.
Donderdag merkte ik dat ik niet de enige was die de baantraining pittig vond. Sommigen hadden nog spierpijn! En het had gesneeuwd… De baan was wit, maar wel redelijk goed begaanbaar. Al had ik al snel in de gaten dat ik niet ontspannen liep, meer krampachtig en de kuiten werkten daarom tegen. Maar uiteindelijk, in een aangepast tempo, toch lekker gelopen.
Voor vrijdag werd er veel sneeuw voorspeld, dus ben ik aan het begin van de middag op mijn trails er op uit getrokken om een prachtige duurloop door het winterse landschap te lopen. Op sommige plekken lag er zoveel sneeuw dat de goretex in mijn schoenen geen nut had. Ongeveer 1.45 uur onderweg geweest voor een route van 14 km, maar ik kon het niet laten onderweg foto’s te maken.
Zaterdagnacht zou het heel hard gaan vriezen. Dus besloot ik om niet met de loopgroep in Amerongen een duurloop te doen, maar op eigen houtje. Scheelt weer een linke autorit. Ik liep alleen lang niet zo lekker als vrijdag. De sneeuw was vrijdagmiddag gaan dooien en was in de nacht weer opgevroren. Zwikken en glijden was het. En omdat asfalt niet lekker loopt met trails, liep ik met een rugzakje op met mijn andere schoenen erin, zodat ik kon wisselen.

di: training Altis, 6 x 1000m (13 km)
do: training Altis, 400-600-800-1000-800-600-400m (10 km)
vr: lange duurloop (14 km)
za: duurloop (9 km)

Totaal loopkilometers: 46 km
Jaartotaal loopkilometers: 1526 km
Weekgemiddelde: 31 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!