Training

Sportweek 49 2013

Deze week stond in het teken van het herstel van de trail die ik zaterdag liep. De spierpijn viel me reuze mee en ook de voeten voelden al snel weer normaal. Alleen een enkelbandje was deze week wat dwars. Een beetje rustige trainingen deze week dus. Minder trainen en kortere afstanden heeft meteen als resultaat dat het aantal kilometers deze uitermate laag was… aargg! Komt mijn doel om de 2.500 kilometer te halen dit jaar niet in gevaar?

Dinsdag liep ik alleen wat los op de baan en deed ik een deel van de Workout of the Day van New Dawn: met een rugzak met 10 kilo gewicht lopen en oefeningen doen. Misschien toch eerst even goed herstellen… Er valt in ieder geval nog veel werk te verzetten voor New Dawn…

Donderdag, pakjesavond. Onze training ging gewoon door. Al vond Sinterklaas die langs kwam ons gestoord, omdat we op pakjesavond in het slechte weer buiten waren. Maar de storm gooide geen roet in het eten. Sterker nog, de harde wind nodigde ons uit om een heuveltraining te doen op de brug. Tempo omhoog tegen de wind in beukend. Heerlijk! Totdat die hagel recht in mijn oor vloog. En tegen mijn neus. En weer in mijn oor… aaaaahh!

Vrijdag waren de voorspellingen winters, maar tijdens mijn RunAlongRun met Robert was het alleen de wind die van zich liet horen! We liepen in het Houtense buitengebied een mooie en übergezellige duurloop van ruim 11 kilometer. Dat mijn enkelband nog niet helemaal hersteld is van de trail, bleek zaterdagochtend. In het bos heb ik het met de intervaltraining erg rustig aan gedaan, omdat ik toch nog best wat reactie heb. Dat wordt een tapeje plakken!
De zaterdag werd afgesloten op Papendal met een shoot voor de Start2Run campagne volgend jaar. Een hele gezellige middag, waarbij Barbara Kerkhof het kouder had dan wij drietjes, die lekker heen en weer mochten rennen voor de foto!

di: baantraining Altis, loslopen (6 km)
do: baantraining Altis, loslopen (8,5 km)
vr: RunAlongRun (11,5 km)
za: training LGAS, 15 x 1 min (8 km)
za: shoot Start2Run (3 km)

Totaal loopkilometers: 37 km
Jaartotaal loopkilometers: 2.305 km
Weekgemiddelde: 47 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!