Training

Sportweek 5 2012

ma baantraining Altis, 10 x 200m (8 km)
wo: langzame duurloop (11 km)
vr: duurloopje (7 km)
za: langzame duurloop (12 km)

Totaal loopkilometers: 38 km
Jaartotaal loopkilometers: 168 km
Weekgemiddelde: 34 km

 

En het is winter geworden! We hielden het bijna niet meer voor mogelijk, maar vanochtend lag er sneeuw! En dat betekent dus ook sneeuw op de baan… shit… Toch het programma van 10 x 200m op de baan volbracht, zij het in een enorm aangepast slakkentempo. Daar kwam bij dat ik net de nieuwe Herzog kousen aan had en de kuiten toch wel een flinke verzuring doorgingen… Oftewel, ik kwam niet vooruit.
Met een mooi schijnend zonnetje en een vrije middag koos ik woensdag voor een langzame duurloop i.p.v. de tempotraining in de avond. Maar weer zure kuiten, nu zelfs met de tubes aan! Die gingen dus uit. En vervolgens ging het lopen als vanzelf. Maf… Met de strenge vorst was ik benieuwd hoe het Henschotermeer er bij lag, maar op een paar dichtgevroren beschutte plekjes na, was het nog een natte en winderige boel.
En vrijdag kon ik helemaal mijn lol op. Ik trok ’s ochtends de gordijnen open…. niets…… Kijk ik even later naar buiten… wit!! Alles wit! En het werd witter… en witter… en witter…. en toen trok ik de schoentjes aan en ben ik tegen het einde van de middag lekker naar buiten gegaan. Met de voetjes door de verse sneeuw op reetjesjacht aan de noordkant van Woudenberg. Missie zeker geslaagd met 5 reeën!

 

 

 

 
De nacht van vrijdag op zaterdag kenmerkte zich door een vrieskou van -19,5 graden! Ik kon kiezen: of in de ochtend met de trainingsgroep een duurloop doen, of wat later op de dag als de temperatuur wat was gestegen zelf op weg. Dat werd dus het laatste. Weer even langs bij het Henschotermeer, dat nu wel helemaal dichtgevroren was. Al flink wat schaatsers die zich een weg door de sneeuw ploegden. En ik? Ik heb liever warme voetjes, dus na een paar foto’s hobbelde ik weer lekker door. Wat een heerlijke loopweek was dit!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!