Training

Sportweek 5 2013

Het kan niet altijd feest zijn. Dat ondervond ik deze week. Gelukkig was dat van korte duur. Op de historische maandag liep ik nog een lekker duurloopje van 10km, maar dinsdag had ik zo ongelooflijk mijn dag niet.

Dat begon al met opstaan, dat is niet mijn ding om 6 uur. Vervolgens een heel drukke werkdag met de nodige stressmomenten. Dan denk je lekker te gaan lopen, komt al het water wat er op de wereld bestaat met bakken tegelijk horizontaal uit de lucht zeilen! Na het inlopen waren we al doorweekt, ik voelde mijn kuitspier en opeens had ik heel veel behoefte om eens heel goed naar mijn lijf te luisteren. Nog voor de helft van het programma gelopen was zat ik terug in de auto te klappertanden.

Gelukkig ging het donderdag ouderwets lekker. Met eindelijk weer de lichte Kinvara’s aan de voetjes leek ik te zweven (of was het de harde rugwind…?). Eigenlijk hadden we heuveltraining op de brug, maar nu met de harde wind konden we prima op de baan uit de voeten. Tegen de wind moesten we extra aanzetten. In tegenstelling tot dinsdag was het nu heerlijk om tegen de wind te vechten.

Ook de regen kon ik vrijdags een stuk beter verdragen dan dinsdags. Nu regende het ook een stuk minder hard, maar reken maar dat je na 18 kilometer in de regen toch aardig doorweekt bent! Maar het was het meer dan waard. Ik liep, net als donderdag, buitengewoon lekker. Een reetje in het veld maakte de duurloop nog mooier. Meteen een mooi moment om even te rekken en te strekken.

Dat lekkere lopen werd zaterdag nog eens dunnetjes herhaald bij LGAS in Amerongen. Het programma was kort: 8 x 2 min. We konden kiezen voor een vlak rondje met nog een andere groep, of het heuvelrondje. Ik koost voor het laatste… waarom eigenlijk? Om keihard omhoog te raggen, daarom (wat bezielt me…?)! Dacht ik voor de training nog dat ik het beter rustig aan kon doen vanwege de 18 km in de benen van de vorige dag, tijdens de training had ik nergens last van! Oftewel, de waardeloze training van dinsdag ben ik na 3 heerlijke trainingen al lang vergeten.

ma: duurloop (10 km)
di: training Altis, 4 x 1000m en 3 x 300m (7 km)
do: training Altis, 800-800-600-600-400-400m (10 km)
vr: lange duurloop (18 km)
za: training LGAS, 8 x 2 min (10 km)

Totaal loopkilometers: 55 km
Jaartotaal loopkilometers: 238 km
Weekgemiddelde: 48 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!