Training

Sportweek 5 2015

Viel ik een zwart gat na Helweek of viel het mee? Feit is dat ik toch wat ‘niet zulke goede gewoontes’ doorbroken heb. Oftewel, ik had eigenlijk een hele fijne week met nieuwe inzichten!

Zondag
Helweek werd zondag afgesloten met twee uurtjes sporten. Eerst volgde ik de Wod waarin we in duo’s gedurende 20 minuten ons in het zweet werkten. Eerst samen 2 kilometer roeien, gevolgd door zoveel mogelijk series van 5 deadlifts 60 kg, 10 push ups en 15 box jumps. Deze inspanning werd gevolgd door een uur ontspanning. Had ik gedacht. Maar power yoga is helemaal niet zo ontspannend om te doen! Ik ben zo stijf als een plank en de oefeningen in combinatie met de juiste ademhaling waren voor mij nog zwaarder dan de Wod! Maar na afloop was ik wel heerlijk ontspannen. Dit moet ik vaker doen!
RunAndreaRun Power YogaIn alle ontspannenheid werd ’s middags de hand gelegd aan mijn eigen minitrailtuintje. Ook een trailtuintje maken voor in huis? Check dan de DIY-beschrijving!
RunAndreaRun DIY trailtuintje
Maandag

’s Avonds ging ik weer uit mijn dak met een Wod. Samen met medegastblogger AJ van Runners-high.nl. Dit keer 900m hardlopen gevolgd door 50 deadlifts 45 kg, 25 frontsquats 35 kg en 25 shoulder press 25 kg. Man ik ging dood! Ook niet gek na een drukke dag.
RunAndreaRun Crossfit
Dinsdag
Om de week ben ik dinsdags bij FIT Zeist te vinden voor survivaltraining. Dat is toch echt een andere belasting dan Crossfit en ik moet er behoorlijk aan wennen. Beter gezegd: de peesaanhechtingen in de armen moeten er aan wennen. Niet te gek gedaan, maar wel weer genoten! O ja en de postbode kwam nog even langs met Ripfix! Kom maar op met de pull ups. Mijn handjes kan ik fixen!
RunAndreaRun ripfix
Woensdag
En een spierpijn dat ik woensdag had! Het was zelfs zo erg dat ik besloot even een onverwachte rustdag in te plannen. Ik had zelfs moeite om uit mijn stoel te komen! Als je dan ook nog eens een lange zit bij de kapper moet ondergaan… Eigenlijk kwam het niet sporten me wel goed uit ook. Ik had genoeg werk liggen en er moest ook nog even wat literatuur doorgenomen worden. Met a little treat…
RunAndreaRun
Donderdag

Mag ik dansen ook tot training rekenen? Want ’s avonds ben ik finaal uit mijn plaat gegaan tijdens het concert van Die Antwoord. Wat zijn ze live ongelooflijk goed! Enige nadeel: het concert duurde maar een uur. Daardoor was ik op tijd weer thuis wat me eigenlijk ook niet helemaal verkeerd uitkwam…
RunAndreaRun Die AntwoordVrijdag
Want vrijdagochtend lag ik om 7.40 uur al op de behandeltafel bij de fysio! Wat een tijd… Om er vervolgens maar meteen een Wod aan vast te plakken. Goedemorgen, ik ben wakker!
RunAndreaRun Crossfit’s Middags ging ik op de koffie bij Sanne, die mij ging interviewen voor haar blog en Ygenwijs project. Word je toch even aan het denken gezet. Helweek heeft een diepe indruk op me achter gelaten. Dat mag best gezegd worden!
RunAndreaRun Ygenwijs
Zaterdag
Wel met de loopgroep mee of toch niet? Eigenlijk stond er een duurloop voor me op het programma, dus sloeg ik ’s ochtends de wekker uit. Voor het eerst sinds twee weken kon ik een beetje uitslapen. Er werd in de middag gelopen. Bijna overal was de sneeuw van donderdag al weer weggesmolten, behalve op een paar delen van het Henschotermeer. Dat leverde fantastische plaatjes op!
RunAndreaRunEn met deze laatste duurloop werd de maand januari afgesloten. De basis is weer gelegd, de kilometers kunnen weer oplopen. Eindelijk! Want ik mis dat vele lopen best wel…

Totaal loopkilometers deze week: 15 km
Jaartotaal loopkilometers 2015: 60 km

Hoe was jouw week?

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!