Training

Sportweek 50 2013

Lastige enkel of niet, om die 2.500 kilometer dit jaar te halen moet er gelopen worden! Zondag was een mooie gelegenheid om de SpiderTech tape te testen, want ik ging een RunAlongRun met Elsa lopen. Zij had een fantastisch mooie ronde van 18 kilometer uitgezet op landgoed Twickel. Of mijn enkel gaat de goede kant op, of de Spidertech werkt als een tierelier, ik heb vrijwel pijnvrij gelopen!

Maandag kreeg het enkeltje een klein beetje rust. Geen duurloop op knallende baantraining, maar een bootcamp op de baan bij de marinierskazerne. Een minuutje oefeningen afgewisseld met een minuut lopen. De training werd afgesloten met een kilometertje waarbij ik na 300m het tempo maar even flink liet zakken. De druk op de voorvoet vond mijn enkelbandje niet zo tof.

Dinsdag kon ik de baantraining volop meelopen. Doordat de baan begon op te vriezen moesten we het tempo iets aan passen tijdens onze 800-tjes. De afsluitende 4 x 100m liepen we op het deel van de baan dat er nog goed bij lag. Heerlijk om die benen even helemaal los te lopen! De test met de Adidas MiCoach Smartrun verliep niet helemaal als gepland… Ik moet wel de startknop indrukken…

Donderdag werd er een beetje losgelopen en werd de MiCoach Smartrun verder uitgetest. Dit gaat nog even wat kilometers vragen om alle mogelijkheden te ontdekken! Gelukkig dus wat afleiding om rustig te blijven lopen, want zaterdag staat een wedstrijd in de planning!

De Adventurerun op Ameland liep ik vorig jaar ook, de 5 kilometer. Dit jaar wilde ik gaan voor de winst. Dat mislukte, al was ik sneller dan vorig en sneller dan het meisje dat vorig jaar 1e werd. Omdat ik vrij snel herstelde dacht ik dat het wel leuk zou zijn als ik met Merit de 10 kilometer zou lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Mooie kilometers op een mooi eiland met stralend weer!

zo: RunAlongRun Elsa (18 km)
ma: baantraining LGAS, bootcamp (7 km)
di: baantraining Altis, 5 x 800 en 4 x 100m (10 km)
do: loslopen (8,5 km)
za: Adventurerun Ameland, 5  en 10 km (17,5 km)

Totaal loopkilometers: 61 km
Jaartotaal loopkilometers: 2.366 km
Weekgemiddelde: 47 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!