Training

Suppen #InSalland

Wat doe je na een stressvolle dag, terwijl het zonnetje heerlijk schijnt, maar je door alle drukte van je werk daar nog geen moment van hebt kunnen genieten? Dan stap je lekker op een SUP-bord om je even helemaal zen te peddelen. De zomermaanden breng ik door #InSalland en de Regge was voor het suppen the place to be.

[heading size=4 style=underline]Suppen?[/heading]Suppen staat voor Stand Up Paddling. Staande op een surfboard met een lange peddel beweeg je jezelf voort over het water. Het board is breed en daardoor vrij stabiel. Tijdens het peddelen merk je dat je behoorlijk wat spieren gebruikt. Het kracht zetten op de peddel doe je vanuit je core. Je buikspieren hebben dus best wat te werken. Suppen is een supergoede workout om te werken aan je core en balans! Dan hebben we het nog niet over de calorieën die je verbrand met je bol in het zonnetje. Met dit mooie weer krijg je nog een lekker kleurtje ook (wel insmeren!).
Suppen kun je bijna overal doen waar water is: op zee, meren of plassen, over de grachten in steden of door natuurgebieden. Ik werd door Marian, van De Wilgenweard meegenomen de Regge op. Een meanderend riviertje, pal voor de accommodatie. Je springt zo op de plank en peddelen maar.
IMG_3955-01
[heading size=4 style=underline]Relax en enjoy[/heading]Nogal gestresst kwam ik na een dag vol afspraken die uitliepen en een fikse autorit met malloten op de weg aan op De Wilgenweard. Dan is dit een prima plek om te ontressen. In de schaduw van de bomen werd ik door Marian ontvangen en kletsten we eerst bij met een grote kan citroenwater (mijn nieuwe verslaving). Even omkleden, want het was echt de hoogste tijd om af te koelen in op het water. In mijn gedachte zag ik mezelf al meteen in het water liggen, dus ik was voorbereid met mijn bikini onder een shortje en shirtje.
IMG_3922-01We namen de grote supboards, die liggen wat stabieler in het water dan de wat kleinere. Het was al weer veel te lang geleden dat ik op een supboard had gestaan, dus wat onwennig probeerde ik me op het board te manouvreren, zonder er af te kukelen. Eerst op de knietjes om weer even het gevoel te krijgen en rustig aan een beetje peddelen. Al snel stond ik overeind en het is net als fietsen: alsof je het nooit verleerd. Suppen is heerlijk rustgevend. We peddelden rustig een stukje de Regge af en vervolgens weer de andere kant op. Dat is zo lekker van suppen, je bent zo vrij als een vogel. Het is heerlijk rustgevend, zo dobberend op het water midden in de natuur. Terwijl het water onder het bord door kabbelt, verdwijnt de stress met iedere peddelslag in de draaikolkjes onder water, die mijn peddel achterlaat.

IMG_3965-01Hoe relaxt het ook is, tegelijkertijd krijg je dus ook nog eens een flinke workout voor de kiezen. Want je moet constant je balans zoeken en daarin doet je core het meeste werk. Hoe harder je peddelt, hoe meer weerstand en hoe meer je dus van je core en stabiliteit vraagt. Logisch. Wil je het nog een stapje moeilijker maken, probeer dan eens yoga op de sup! Dat was nogal een uitdaging, maar ik kreeg mezelf toch in een paar poses gewurmd, zonder in de Regge te vallen. Daarbij totaal niet lettend op de ademhaling, want balans en yoga en giebelen is al lastig genoeg!
Een uur vliegt zo voorbij en alle stress van de dag was volledig van me af gevallen. Wat mij betreft heel snel voor herhaling vatbaar, want dit is zo fijn!
IMG_3998-1-01
Ook een keer suppen? Dat kan door heel Nederland (google is your best friend). Ik was dus bij De Wilgenweard (Sportlaan 6, Nijverdal), waar je een supboard en peddel kunt huren vanaf € 8,50.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!