Training

Time for some bootcamp!

Wie mij wat langer kent dan vandaag, weet dat ik niet vies ben van een beetje afzien of spierpijn. Ik kon woensdagavond dan ook mijn lol op! Mijn sportschool organiseerde weer een bootcamp buiten op het rangeerterrein en de regen kwam met bakken uit de lucht.

[heading size=4 style=underline]Bring it on![/heading]Met zo’n 40 man staan we klaar om ons af te laten matten door Dennis, Jacqueline en Bianca middels een parcours van 20 oefeningen. Je kan het zo gek niet bedenken of het staat voor ons klaar. Tussen de onderdelen staan een paar vuren te branden. Toch nog een beetje warmte in de koude, striemende regen.
De eerste opdracht was om een partner te zoeken. En zo stonden Carla en ik tegen over elkaar. Letterlijk, want je maatje was vandaag je tegenstander! De 1 kwam in het rode en de ander in het blauwe team. Na een warming up werden alle koppels verdeeld over de verschillende onderdelen. De opdracht: persoon rood maakt in een minuut zoveel mogelijk herhalingen, terwijl blauw rust heeft. Vervolgens wordt er gewisseld. Zo ga je alle verschillende onderdelen af en ondertussen houd je de score bij.
1378148_653423674688976_969535602_n

[heading size=4 style=underline]Work out[/heading]De opdrachten op zichzelf lijken in eerste instantie niet zo veel voor te stellen, maar doordat je een minuut lang herhalingen moet maken en een megahoeveelheid oefeningen afwerkt met maar beperkte rust, weet je al snel dat je de volgende dag zeer waarschijnlijk niet zo soepeltjes meer je bed uitkomt… Carla en ik startten met de dead lifts met kettlebells, gevolgd door russian twists met een autoband, dips, squats met autoband, burpees, zandzakken slepen, shoulderpress met een steigerpaal, sit ups, mountain climbers.
1382873_653441814687162_1025369128_nMet de TRX doen we pistol squats, push ups en tricep curls. Op dit moment was ik al aardig verzuurd… maar de volgende oefening was push ups op een bosu bal. Ik stortte zowat in! En Bianca en Jacqueline maar schreeuwen dat we ‘gewoon ff door moesten gaan!!!!’. Gelukkig gaat een minuutje snel voorbij… Met gewichten moesten we een parcoursje afleggen, waarna we met een megamoker op een autoband moesten meppen om vervolgens je tegenstander neer te hoeken. Ok… tegen de pads meppen. Het einde van de ronde oefeningen kwam in zicht. Nog een autoband wegsmijten en ophalen, een tractorband flippen, lunges met medicin ball, touwtje springen en…. we were done!! Ik hoefde niet eens tot de volgende dag te wachten voor de spierpijn… ik kwam nu de trappen al amper op of af! Oftewel: bootcamp is een hartstikke effectieve manier om in korte tijd je hele lijf te onderwerpen aan krachttraining. Je traint je uithoudingsvermogen door zoveel mogelijk herhalingen te maken en je kracht door een deel van de oefeningen met weerstand/gewicht te doen. Na afloop hadden we nog genoeg energie over, dus volgde er nog een vlieglesje… Het gemaakte filmpje zal ik je besparen…
1374279_10202236879150557_1829819365_n

The day after: pfffff ik lijk wel een oud wijf! Er is bijna geen spier in mijn lijf die ik niet voel… TOP!

Foto’s: Bodyflash

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!