Training

Trainen bij #DeBUNKR

De eerste week van januari is nog niet om en ik kan zeggen dat mijn bucketlist een positieve invloed heeft. Blijven ontdekken, nieuwe dingen doen én voor mij nieuwe trainingslocaties bezoeken vind ik superleuk! Dus bezocht ik met een paar teamgenootjes DeBUNKR, die donderdag officieel open ging.

[heading size=4 style=underline]Opening De BUNKR[/heading]DeBUNKR is de laatste weken al meerdere keren bij mij onder de aandacht gekomen. Een nieuwe trainingslocatie pal aan vliegveld Zestienhoven in Rotterdam, waar menig obstaclerunner helemaal hyper van wordt! De BUNKR RunandrearunNaast een grote indoor ruimte, waar boksen, cardio, krachttraining, weightlifting en Hiit-training een plekje hebben, is er buiten een grote ruimte vol met obstakels. Klimnetten, evenwichtsbalken, monkeybars in alle soorten en maten, een grote combinatie met cargonetten, brandweerpalen en muur. Maar wat het meest opvalt is toch wel de Urban Sky, alleen dan in de meest uitgebreide versie zoals ik hem ooit gezien heb!
De BUNKR Runandrearun
[heading size=4 style=underline]Eeeen…, LOOOSSSS!![/heading]Samen met MIT-teamgenootjes Selma, Nicole en Ankie had ik de mogelijkheid om donderdag bij De BUNKR langs te gaan, op de dag van de opening. Binnen gekomen werden we hartelijk ontvangen en konden we ons boven omkleden in de spiksplinternieuwe kleedruimten. Er is zelfs een sauna! Vervolgens stonden we beneden onze ogen uit te kijken en wisten we niet waar te starten met de warming up. Er is zoveel! We kozen voor de loopband en aangezien ik daar niet met mijn trailschoenen op wilde, leek het me wel eens goed om op de blote voetjes te lopen. Heerlijk! Vervolgens verdwenen we al heel snel naar buiten waar we helemaal los gingen op de Urban Sky. Dit obstakel ken ik nog maar al te goed van het OCR WC en wat een fantastisch obstakel is dit! Zo veelzijdig! Spinner wheels, monkeybars, salmon ladders, flying monkey, supersnakes, stokjes, grip ballen… AAAAAHHH!!

We wilden zo veel en de handjes hadden het zwaar te verduren. Tussendoor even het hele obstacle parcoursje om even warm te blijven en de handen een beetje rust te gunnen. De obstakels zijn veelzijdig en robuust van opbouw. Plus… er komt nog een aantal obstakels bij! Uiteindelijk waren onze handen zo rauw, geript en leeg, dat we maar besloten te stoppen. Maar dan zie je binnen nog een pegboard, TRX’en… Stop! We waren nu echt leeg. Tijd om te gaan. Maar we komen snel weer terug! Wat een toplocatie!

[heading size=4 style=underline]Handig om te weten[/heading]Wij hebben voor ons zelf getraind en niet deelgenomen aan een training. Dat is een beetje afhankelijk van je ervaring bij obstaclerunning. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Bel dus even van te voren om een afspraak te maken/training te boeken en laat je even informeren naar de mogelijkheden om vrij te trainen als je dat wilt. Omdat De BUNKR pas net geopend is, zou het kunnen zijn dat dit nog wijzigt.
Wil je gebruik maken van de sauna? Dan is een handdoek om op te zitten verplicht. Je bepaalt voor jezelf of je in badkleding of blote gat gaat. De sauna’s voor de dames en heren zijn gescheiden.
Binnenkort opent ook het horecagedeelte en kun je even chillen met een fantastisch uitzicht op de outdoor baan en een maaltijd voor je neus. Als het lekker weer is kun je ook lounchen op het dakterras.

Locatie: De BUNKR
Adres: Volkelstraat 9, Rotterdam
Openingstijden: ma t/m vr 7.00-23.00, za en zo 8.00-16.00
Kosten: losse entree € 17,50 en diverse abonnementsvormen
Voorzieningen: gescheiden kleedkamers en sauna’s voor dames en heren, horeca is in ontwikkeling
Meenemen: sportspullen, binnen- en buitenschoenen, handdoek en evt. badkleding (als je de sauna in wilt)
De BUNKR Runandrearun

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!