Training

Yoga aan de Regge #InSalland

Terwijl de krekels om me heen de naderende schemer tegemoet tsjirpen, lig ik op mijn rug op mijn yogamatje. De ogen dicht. Ontspannen. Zó ontspannen, dat de stem van Heidi me terug naar het nu brengt. Ik was bijna in slaap gekukeld!

[heading size=4 style=underline]Yoga aan de Regge[/heading]Vrijdag was ik door Heidi van PuurHeidi uitgenodigd om deel te nemen aan een yoga sessie aan de Regge #InSalland. Dat plannen was nogal een dingetje, want voor yoga in de buitenlucht is wel een beetje goed weer nodig! Maar vrijdag zag alles er prima uit, althans… we hoopten dat de weergoden ons goed gezind zouden zijn… Iets voor 19 uur kwam ik aan op de aangegeven plek: landgoed Schuilenburg. Ooit stond hier het kasteel Schuilenburg, maar enkel de in oude glorie herstelde kasteeltuin getuigd nog van een bewogen historie. 14199265_1415916211757146_1753399451685089669_nVia een loopbrug kom ik op een omgracht stukje grond, met uitzicht op de Regge. Daar wacht Heidi me op. Ik vind het toch altijd weer bijzonder: mensen ontmoeten waarbij je het gevoel hebt ze al langer te kennen. Zo was het ook bij Heidi. Ik voelde me meteen ’thuis’, tussen de yogamatjes en in de buitenlucht. Het was al even geleden dat ik yoga gedaan had, dus ik was vooral heel erg benieuwd hoe stijf mijn lichaam zou zijn. Maar bovenal had ik er heel veel zin in. De autorit naar Hellendoorn duurde twee keer zo lang als anders door tig ongelukken op de weg. Ik was wel even aan ontspanning toe!
IMG-20160902-WA0041-02
[heading size=4 style=underline]Relaxation[/heading]Na een korte kennismaking zijn ook de andere deelnemers gearriveerd en beginnen we met de oefeningen. Het niveau ligt vanavond gelukkig niet zo hoog, want er zijn een paar first timers aanwezig. Toch weet Heidi het voor ons allemaal boeiend, uitdagend en vooral heel gezellig te maken. De zonnegroetjes komen uiteraard voorbij, die we eerst stap voor stap doorlopen en vervolgens in een flow uitvoeren.
14225497_1160428994018465_1733255109398557809_nOm me heen hoor ik de krekels tsjirpen en een paar vogeltjes kwetteren vrolijk voordat ze de nacht in gaan. Nu ben ik al gek op de outdoors, maar om dan ook nog eens yoga te doen in de natuur is toch wel erg gaaf! Een soort van rust die over je heen valt. Ondertussen is er ook ruimte voor gegrap en gelach als er iemand om kukelt. De balansoefeningen in de buitenlucht zijn een uitdaging doordat een immens irritante vlieg mij uit balans probeert te brengen. Een extra dimensie zal ik het maar noemen. We eindigen de les met een ontspanningsoefening. Vest en sokken weer aan om niet te veel af te koelen en op mijn matje droom ik bijna weg. Zó ontspannen dat ik daadwerkelijk een paar keer bijna in slaap kukel. Als ik uiteindelijk  mijn ogen open is de schemer aan het invallen. Ik voel me heerlijk rustig en soepel. Met nog een kopje thee kletsen we nog wat na voordat we afsluiten. De krekels zijn uitgetsjirpt. Nog geen half uur later komt de regen met bakken uit de lucht.
IMG-20160902-WA0043-03
Wil jij ook een keer meedoen met yoga aan de Regge? Hou dan de facebookpagina van PuurHeidi in de gaten. Hierop tref je het actuele lesaanbodin verband met ons wisselvallige weer.

Foto’s: Dennis Butink

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!