Uncategorized

Sports diary #11 2024

En daar is ie hoor! De terugslag van de marathon… Na de koortslip is er nu weer een flinke verkoudheid op de longen, waardoor alle sportieve plannen deze week even on hold moesten.

Zondag
Na een hele lange nacht werd ik wakker met het gevoel door een vrachtwagen overreden te zijn. Eigenlijk had ik het plan om vandaag eens te kijken tot wat de benen in staat zijn na de marathon twee weken geleden. Maar gezien de vermoeidheid hield ik het bij een kort rondje. Dat was genoeg ook. Het stomme astmakuchje is namelijk ook weer terug.

Maandag
Dat was even een nachtje met een onderbreking. Om 2.30 ging de pieper voor een melding. Het bleek te gaan om een ongewenste automatische melding bij een bedrijf, dus na nog even een nachtelijk glas water aan de bar in pyama dook ik thuis mijn bed weer in.
Maandag was als van ouds weer thuiswerken, maar ik zat wel barstensvol afspraken. Waaronder wel een bijzondere, waarbij ik mijn collega’s vertelde over… mijn nieuwe baan! Vanaf 1 mei treed ik in dienst van de KWBN, waar ik vanaf april gedetacheerd voor ga werken.

Dinsdag
Ok, dat stomme kuchje was dus toch geen astma maar de voorbode van een flinke verkoudheid op de longen. Deze week wordt er denk ik niet meer gelopen… Shit….
Vandaag op kantoor kwam net de nieuwe Wandel.nl binnen, waarvoor ik mijn nichtje geïnterviewd heb. Superleuk dat we ‘samen’ in het blad staan!
De oefenavond vanavond had een wat andere insteek. Samen met een collega ontmoette ik een potentieel nieuwe collega, waarna we een bezoek brachten aan de nieuwe kerk met de huisartsenpraktijk onder het complex.

Woensdag
De tijd vliegt! Met alleen nog deze maand mijn reguliere werkzaamheden voor mijn huidige werkgever en nog een drietal artikelen voor magazines is het deze weken nog even flink aan de bak, maar wel met hele leuke dingen. Stiekem ga ik RunningNL wel heel erg missen!
Aan het einde van de dag was het werk voor deze week klaar. Aangezien er een kledingwinkel in het dorp verhuisd is en enorm veel groter is geworden, besloot ik met ma eens even flink te gaan shoppen. Geslaagd!

Donderdag
Lente! Met een mooie blauwe lucht en een heerlijke temperatuur wilde ik vandaag zo min mogelijk binnen zitten. Dus begon ik de dag met het snoeien van de bomen. Container zat binnen no time vol al leek ik niets aan de bomen gedaan te hebben. Volgens mij kan ik nog drie kliko’s vullen…
Eigenlijk wilde ik vandaag ook gaan hardlopen, maar ik hoest de longen uit mijn lijf. Maar hoe dan ook wilde ik op deze prachtige lentedag met de voetjes in het zand rond het Henschotermeer wandelen. Dus ik plakte er nog een rondje aan vast en liep een mooie ronde, ploeterde een rondje rond het Hens op de blote poten en huppelde door het bos (nog steeds op plekken niet te doen qua nattigheid) terug naar de auto, die ik bij het Treekerpunt had geparkeerd.

Vrijdag
Ik had de training voor vandaag afgezegd door de verkoudheid. De deadlifts van vorige week waren me nadien zwaar gevallen en ik denk dat dat al een beetje een voorbode was voor de dikke verkoudheid.
Omdat het vanochtend nog droog was, begon ik met snoeien in de tuin om de net geleegde kliko weer vol te laden. Het was even spannend of het snoeiafval er allemaal in zou passen, maarrrr… gelukt! En ook die laatste takken kreeg ik er met enige kamikaze-acties nog af…
Dat was ook wel genoeg voor vandaag. De batterij was leeg.

Zaterdag
De laatste nachten maak ik flink uren. Kapotmoe! Dus ook vandaag sliep ik flink uit om daarna mijn deadlifts in de huiskamer te doen. Poe die vielen nog best wel tegen en dat terwijl ik enkel reps deed op een warm up gewicht!
Ik kon het in de middag toch niet laten om een klein rondje hard te lopen. Al was het maar om die onrustige benen stil te krijgen en een Garmin badge binnen te harken. Dus het werd een rondje van 5 kilometer met wat stopjes om de hartslag weer even te laten dalen.
De avond was ook een bijzondere… Een avondje toneel van onze lokale toneelvereniging. Alleen hadden we niet verwacht dat het stuk drie uur zou duren! Dat was dus een wat langere zit dan gepland en thuis gekomen kon ik meteen door mijn bed in.

Totaal loopkilometers deze week: 11 km
Jaartotaal loopkilometers 2024: 338 km

Aantal kilometers januari: 154 km
Aantal kilometers februari: 156 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!