Uncategorized

Sports diary #24 2022

Van een fantastisch weekend in Wales, naar isolatie in huis. Ik kom er deze week achter dat ik helaas toch niet immuun ben voor corona en ben letterlijk en figuurlijk behoorlijk ziek van.

Zondag
Na een fijne nacht diep onder de dekens in de frisse buitenlucht van Glanusk Estate worden we fris weer wakker. Ik heb eigenlijk vrij weinig spierpijn van de eerste racedag, dus heb vooral zin in vandaag. We zijn zelfs zo enthousiast dat we ons een uur in de tijd vergissen en een uur te vroeg bij het startvak staan!
De Super kenmerkt zich door een grote chaos. Al snel blijken in alle startgroepen mensen fout te lopen, doordat het parcours niet heel duidelijk afgelint is. Van links en rechts komen mensen uit de bosjes, uit andere paden en van hellingen afgedenderd. Toevallig loop ik wel de juiste route. Na een moeizame start met de Achilles, waarbij de eerste twee kilometer vooral traaaaag verliepen, ruik ik stiekem een kansje. Komt bij dat mijn Achilles ineens wel mee wil werken en zo waar, ik race! Helaas hebben de eerste twee kilometer te veel tijd gekost en kom ik binnen 1,5 minuut na de nummer 2 binnen, waarmee ik 4e word! Maar mijn teleurstelling is minder groot dan wie (en dat zijn er veel) kilometers te veel op de teller hebben. Snel vergeten en door, want we hebben nog een Sprint te lopen. Melissa en ik lopen die samen, telefoon gaat mee voor foto’s en filmpjes en hiermee sluiten we het Trifectaweekend met een grote lach af!

Maandag
Vandaag lekker rustig aan opstarten, voordat we ons weer naar huis gaan begeven. Uiteraard moeten er nog de nodige medaillefoto’s gemaakt worden en daar leent het landgoed zich uitstekend voor.
De rest van de dag is vooral laaaang… Met als uitspatter de taxirit van de autoverhuur naar het vliegveld met een kakelende Indiër achter het stuur, waar we instant hoofdpijn van hebben gekregen. En wachten, veeeeel wachten. We zijn nogal vroeg op het vliegveld, we hebben wat vertraging en het is druk in de vertrekhallen, waardoor de temperaturen tropisch zijn. Na een lange dag komen we thuis aan, maar helaas hebben we wat meegenomen. Voordat ik nog even naar mijn ouders ga toch maar even een testje… positief. KAK!!

Dinsdag
En positief is ook direct knalpositief. Met koorts rijd ik naar de GGD voor een test (wil straks toch wel een betermelding in de app hebben). De koorts en klachten verminderen ook niet maar nemen behoorlijk toe. Toch voel ik me niet slecht en lamlendig, dus vandaag weet ik nog gewoon te werken vanuit huis.

Woensdag
Wat een nacht! Voor het slapen gaan kreeg ik een bloedneus, waardoor ik twee uur later pas naar bed kon. Helaas toch aardig wat bloed binnen gekregen, dus toen ik ’s nachts naar de wc moest werd ik kotsmisselijk en ging ik bijna k.o.! Heb ik dus midden in de nacht nog in de hal op de grond gelegen met de benen op de trap omhoog… Vandaag verliep ook niet heel erg lekker, dus helaas toch ziek moeten melden en de dag koortsend doorgebracht. Ik maak me toch even serieus zorgen over dit weekend… Zaterdag heb ik toets van mijn opleiding, maar dan moet ik wel opgeknapt zijn! De les van vanavond moet ik al missen. Super balen.

Donderdag
We zieken ‘lekker’ verder. Het enige goede dat vandaag gebeurde was de ijsjesservice van mijn ouders, die even boodschappen kwamen langs brengen. Voor de rest was het een erg luie hangdag met koorts.
Ondertussen staan er een paar nieuwe loopschoenen voor de deur, die heel graag getest willen worden. Ik mag hopen dat ik in ieder geval volgende week weer kan lopen, want anders heb ik toch een probleempje met een deadline.

Vrijdag
De koorts is gezakt! Maar ik ben er nog niet. Vooral heel veel last van neurologische gevolgen: krampen in al mijn spieren en een gevoel van restless legs, maar dan door mijn hele lijf. Ik neem al extra electrolyten en zouten. Dat het zo warm is werkt ook niet echt mee.

Zaterdag
Pffff… deze dag had van mijn overgeslagen mogen worden. Met 30 graden, nog allerlei rare gevolgen van corona toch mijn toets moeten doen. En het laat zich al raden: ik zakte. Ongelooflijk gefrustreerd (want ik had echt een paar domme fouten gemaakt) en vooral hondsberoerd nadien. Spijt als haren op mijn hoofd dat ik de toets heb gedaan… De rest van de dag lag ik op de bank te slapen.

Totaal loopkilometers deze week: 16 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 591 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!