Training,  Uncategorized

Sports diary #35 2022

Dat was me het weekje wel! Het begon in het oosten van het land en eindigde ook daar. Met tussendoor een emmertje, een verjaardag bijna in het oosten van het land, wat geklim en gierende banden.

Zondag

Dat was een fris nachtje in mijn tentje! Ik had zelfs twee keer kramp in de benen… Maar ik had goed geslapen, dus op weg naar Nijverdal waar de dag startte met helpen bij de registratie. Om 11 uur was ik klaar en kon ik me voorbereiden op mijn obstaclerun, die ik samen met Manon ging lopen. Het plan voor vandaag: heel veel lol hebben!
Dat ging goed! De start ging via de bekende spiraal, waardoor het veld al lekker uit elkaar werd getrokken. We hobbelden lekker door Nijverdal, door de bossen, plonsden vooral de eerste 6 kilometer heel vaak in het water, sprongen, zwommen, klauterden, Kreeg kramp in de kuit, klommen, ploegden, lachten, gierden en brulden. Dat alles onder het gejoel van het publiek langs de route. Wat Nijverdal kan één ding heel goed: een feestje bouwen! We vermaakten ons prima met ons geouwehoer en gezang (geblèr) door het bos. Ik vraag me af of de mensen om ons heen zich ook vermaakten met ons… De laatste kilometers kwamen in zicht en via de glijbaan door het zwembad hadden we nog twee kilometers voor de boeg door het centrum van Nijverdal. Dat leverde nog wat dansjes op. En met nog een kramp in mijn bovenbeen in de laatste waterbak finishten we onze race. Wat een feestje was dit!

Maandag
Wat een spierpijn in de benen! Dat heb ik in tijden niet gehad… Vandaag zat ik op kantoor en wandelde ik mijn benen los met een lunchwandelingetje. De werkdag werd leuk afgesloten met een goed functioneringsgesprek.

Dinsdag
De dag begon goed. Lekker aan het werk, tijdens de lunch naar de kazerne voor weer een training in bluspak op de stepmachine, boodschappen doen.
En toen ging het mis… Tijdens mijn lunch werd ik kotsmisselijk en dat ging de rest van de dag niet meer weg. De oefening ’s avonds bij de brandweer bekeek ik vanaf de zijlijn, waarna ik naar huis werd gestuurd. Bleek ik ook nog eens koorts te hebben! Dit ging een lange nacht worden…

Woensdag
Gebroken. Pas tegen de vroege morgen viel ik in slaap. Vannacht lag ik vooral onrustig en zat ik om de haverklap op de rand van mijn bed met een emmer onder mijn neus. Ik ontbeet met… cola. En wat een lifesaver is dat zeg! De buikpijn verdween, eten deed ik vandaag nog niet echt, maar ik voelde me in de loop van de dag goed genoeg om alsnog naar de camping te gaan om de verjaardag van pa te vieren. De oorzaak? Ik gooi het op een paar slokken water uit de Regge, die ik zondag binnen heb gekregen.

Donderdag
Dit weekend vieren we een jubileum van de brandweer, dus vrijdag kan ik niet trainen. Maar Huub kon de training verzetten naar vandaag. Helemaal top! De deficit deadlifts waren alleen loodzwaar, ik zag het hele sterrenfirnament langskomen. Kan ook komen doordat ik even niet lekker ben geweest…
Na afloop had ik nog geen zin om naar huis te gaan. Dus met Sofie dook ik Bruut in voor een middagje bijkletsen en boulderen. Het ging alweer een stuk beter dan de vorige klimsessie en ik flashte zelfs een paar routes 5b/c routes.

Vrijdag
Om 9 uur moesten we op de kazerne zijn voor ons tweedaagse personeelsuitje. De envelop onthulde waar we heen moesten: de kartbaan in Oldenzaal. De laatste keer dat ik in een kart zat was ik zo klein dat de helm over mijn ogen zakte en ik geen vlag heb gezien. Benieuwd hoe het nu zou gaan. We reden twee heats, waarbij ik in de tweede heat mijn beste tijd verbeterde met bijna drie seconden. Ik begon de smaak te pakken te krijgen!
De volgende stop was onze slaapplek in Delden. Een hotel met allerlei faciliteiten, waarmee we ons de rest van de dag konden vermaken. We begonnen met supagolf, waarna we wat vrije tijd hadden voor we gingen bbq’en. Vervelen hoefde niet. Van padelbaan tot zwembad en van opblaasklimtoren tot bowlingbaan. Na een gezellige avond ging ik op tijd naar bed, want ik had een plan voor zaterdag.


Zaterdag

Aangezien we pas om 11 uur hoefden uit te checken, had ik de wekker op tijd gezet om te kunnen hardlopen. Als je dan toch eens in een andere omgeving bent, dan moet je die toch even verkennen ook. Ik liep richting Landgoed Twickel en holde daar een rondje, kwam nog collega’s op de E-choppers tegen en had twee keer ontbijt, voordat ik uitcheckte.
Volgende stop was Amersfoort, waar we een rondvaart gingen maken. Zo leuk om de stad eens vanaf het water te verkennen! Deze route kun je ook suppen, maar de geur van het water en het vele kroos geven me wel een beetje bedenkingen. En net toen we op een terras zaten, kwam dé melding van het jaar binnen. Maar aangezien wij dus niet beschikbaar waren ging er een grote inzet in het dorp aan onze neuzen voorbij…

Totaal loopkilometers deze week: 29 km
Jaartotaal loopkilometers 2022: 859 km

Aantal loopkilometers januari: 145 km
Aantal loopkilometers februari: 143 km
Aantal loopkilometers maart: 84 km
Aantal loopkilometers april: 69 km
Aantal loopkilometers mei: 97 km
Aantal loopkilometers juni: 100 km
Aantal loopkilometers juli: 99 km
Aantal loopkilometers augustus: 115 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!