Wedstrijd

Amersfoortse baancompetitie (4) 2010

En weer een ontgroening op de baan! Mijn eerste 1500m stond voor vanavond op het programma. En wat ik hiervan moest verwachten? Geen idee!! Ik had een eindtijd van 6 minuten opgegeven, maar dat leek aan de ruime kant na de 11.59 op de 3000m. Trainer Luuk berekende een tijd van 5.30. Is dat niet te snel? De omstandigheden waren in ieder geval goed: lekkere temperatuur en niet teveel wind.

Ik stond ingedeeld in de 1e serie, maar gelet op de opgegeven eindtijden had ik dan het tempo moeten gaan trekken. Gelukkig kon ik samen met een andere loopster in de 2e (snellere) serie starten. En dus gingen we op weg.

Doel om vlak te lopen in 88 sec. per 400 m. Doorkomst op de 400m was 85 seconden. Dat was iets sneller dan gepland. De 800 en 1200 m gingen in respectievelijk 82 en 89 seconden. Maar bij de nacalculatie blijkt hier toch iets niet te kloppen… Het tempo ging in ieder geval wel enigszins naar beneden, wat grotendeels te wijten was aan dat ik me mee liet voeren met het tempo van een paar lopers voor me.

De loopster die net als ik in eerste instantie in de 1e serie zou lopen, had ik constant vlak voor me. Laatste ronde in en de laatste 200m werd het tempo aardig aangetrokken. Ik kon naast de andere loopster komen en in een spannende eindsprint kwam ik net iets eerder over de streep dan haar. En in een mooie tijd: 5.26.70!

Enorm tevreden, nee… meer dan tevreden en niet eens al te diep gegaan. Weer een ervaring rijker en de 1500 is een leukere afstand om te lopen dan ik had gedacht…

Met dan aan Bert Geelmuijden en JanWillem Nieboer voor de foto’s!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!