Wedstrijd

Amersfoortse baancompetitie (5) 2010

De kers op de slagroom of de druppel die de emmer doet overstromen?

De 800m die vanavond op het programma stond was de 5e en laatste afstand die in de Amersfoortse Baancompetitie afgelegd zou worden. Voor mij zou dit de kers op de slagroom moeten zijn, maar gelet op de weersomstandigheden was het niet 1 druppel die de emmer deed overstromen, maar een complete wolkbreuk! Met als special t(h)reat: onweer…

De buienradar voorspelde voor de hele avond niet veel goeds en de plannen zouden bijgesteld moeten gaan worden. Dag pr? Of zelfs dag 800m? Over en weer gingen de mailtjes naar de trainers, die voorbereid met plu aan de baan zouden staan.

En toen brak de zon door! Het was droog, het was windstil, het was perfect!! Alleen mijn onderbenen voelden na de baantraining van donderdag nog niet helemaal in orde. Tja, wat er van te denken. Mooie relativering van trainer Luuk: “je hebt gedaan wat je kunt, je kunt nu niets meer veranderen en gewoon gaan”. Het leven kan zo simpel zijn!
In serie 2 had ik de snelste inschrijftijd, namelijk 2.35. De vraag was alleen of ik fit genoeg zou zijn om dit te kunnen lopen… Een pr moest het wel gaan worden en de omstandigheden waren perfect.

De start. Ik kwam op een 5e plek te liggen, maar kon in de eerste 100m al 2 lopers inhalen. De eerste loper had een grote voorsprong, maar de 2e loper kon ik goed bij aanhaken. Doorkomst op 200 in 36,8… niet te snel? Doorkomst op 400 ging weer in 38,8 (1.15,6). Ik liep nog steeds in het spoor van de 2e loper, maar het tempo moest omhoog. Door naast de loper te gaan lopen kreeg ie ergens last van een pepertje en het tempo ging weer omhoog. Doorkomst op 600m in 38 seconden. Ik lag wel op een heel snel schema! Die laatste 200m alles eruit! Maar het was wel erg benauwd en ik had het idee niet voldoende zuurstof binnen te krijgen. In de bocht stonden Aart en Ellen fanatiek aan te moedigen.

De eindspsrint zat er niet echt in, maar in een tijd van 2.30.50 (laatste 200m in 37 seconden) kwam ik enorm verbaasd over de finish.
Deed die klok het wel goed?? Dit was weer een verbetering van mijn pr met 7 seconden!! Terwijl ik niet het gevoel had dat ik kapot was, zelfs het kriebelhoestje bleef uit. En het was vlak. Dat moet dus nog veel sneller kunnen…

Na de 7 series was de prijsuitreiking voor de top10. Helaas niet in de prijzen, maar door de Amersfoortse Baancomeptitie wel 4 pr’s rijker!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!