Wedstrijd

Amersfoortse Baancompetitie 800m

Deze avond ging ik met andere verwachtingen van start op de afsluitnde afstand van de Amersfoortse Baancompetitie, de 800m. Mijn afstand. Zo ongeveer… De voorbereidingen waren een stuk beter dan bij de 1500m, maar ik was realistisch genoeg om vandaag geen pr te verwachten.

De afgelopen maanden stonden vooral in teken van het vergroten van de weekomvang en de belastbaarheid. Vervolgens gooide een ontwrichte enkel voor een aantal weken roet in het eten. Had ik verwacht na het recht zetten snel weer tempotrainingen te kunnen starten, dat verliep anders. Een voorvoetlanding was tot vorige week nog te gevoelig en gericht trainen voor de 800m zat er vooralsnog niet in. Vorige week durfde ik het aan om de eerste tempotraining te doen. Die verliep goed, beter dan verwacht. Maar met 1 tempotraining loop je geen goede 800m. Zo realistisch was ik wel.

Dus dinsdagavond stond ik toch behoorlijk zenuwachtig aan de start. Met een trainingstempo zou een tijd van 2.35 er in moeten zitten. Ik zat in de 5e serie met alweer de langzaamste inschrijftijd. Weer een rotserie dus. Ik begin er bijna aan gewend te raken om achteraan te huppelen…
Het inlopen ging goed, de versnellingen gingen goed, dus ik stond toch aardig ontspannen aan de start. Nadat we werden weggeschoten moest ik voor mijn gevoel even zoeken naar mijn tempo. Omdat ik niet geklokt werd op de 200m kon ik pas bij de doorkomst mijn tussentijd zien. Ik zag 1.16 staan, dus zal rond 78s over de 400m lijn gekomen zijn. Dat was goed, dat was mijn geplande tempo van 39s per 200m, eindtijd 2.36. Maar zoals verwacht kwam de klap na 450m. Het punt waar je het gevoel hebt te moeten gaan versnellen om het tempo vast te kunnen houden.
Dat gevoel was er, het tempo alleen niet! Het werd 150m doorbeuken, gezicht op onweer, niet toe willen geven. Maar vooral weer wat frustraties. De benen liepen leeg, het tempo zakte verder terug en ik moest steeds harder werken om het tempo toch een klein beetje vast te kunnen houden… Ik kwam dit keer in ieder geval wel met gierende longen over de streep! Maar met een eindtijd van 2.42 had ik een flink verval. De 2e ronde ging in 86s… Shit… Ondanks dat ik niet op tempo heb kunnen trainen had ik toch wel verwacht onder de 2.40 te eindigen! Dat was vorig jaar nog een gewoon trainingswedstrijdtempo! Zelfs dat zat er niet in! Er is dus echt veel werk aan de winkel. Maar…. van de enkel had ik totaal geen last! Dus ik kan nu echt een start maken met de knaltrainingen, yes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!