Wedstrijd

Bunniks mooiste 2009

Zal ik wel, zal ik niet…. Zal ik wel, zal ik niet…
Vorige week zaterdag was ik nog niet van plan om met Bunniks Mooiste mee te lopen, vanwege andere plannen. Maar gedurende de week begon het te kriebelen. De laatste wedstrijd was een groot fiasco, zelfvertrouwen en tempo waren weg en met de Singelloop (27 september) in aantocht leek de 6 km me een mooie gelegenheid om eens te kijken waar ik nu sta. In de hoop dat dat beter is dan ik denk dat het is.

Zaterdagmiddag dus een startnummertje gehaald bij de Witte Huisjes in Bunnik, waar de organisatie al druk was met de voorbereidingen voor de wedstrijd en het dorpsfeest na afloop.
Na thuis flink gebunkerd te hebben en de halve middag op het toilet te hebben gezeten, reed ik om half 6 weer richting Bunnik. Toch een beetje zenuwachtig. Hoe is de vorm nu? Ben ik klaar om over een paar weken mijn pr op de 10 km serieus aan te vallen? Vorig jaar liep ik hier een tijd van 26.42, was dat dit jaar te evenaren? Het was in ieder geval wel mijn doel.

Begonnen met rustig 2,5 km inlopen, en rekken en strekken. Mijn tas afgegeven bij mijn supporterende “voederteam” en het startvak in. Ik had een mooie plek op de voorste rij met Snellerijk en de halve loopgroep van LGAS.  Na een onverstaanbare toespraak door de burgemeester werden we weggeschoten.
Bunniks Mooiste heet niet voor niets zo. Binnen een paar 100 meter na de start zit je in de prachtige omgeving van Bunnik, het idee de drukte even achter je gelaten te hebben. En verd*mme!! Druk ik de Garmin niet goed in bij de start, waardoor ik pas bij km 1 de tijd kon gaan meten… De eerste kilometer ging naar mijn gevoel hard, te hard. Ik lag op dat moment 2e. 2e kilometer in 4.20: ook te hard. Tempo iets laten zakken en daarna kwam ik pas een beetje in mijn ritme.
Via de bossen van Amelisweerd en Rhijnauwen liepen we terug richting Bunnik, waar de laatste kilometer door de bebouwde kom liep: te langzaam. Door de te snelle eerste kilometers had ik me opgeblazen en kwam Ans langszij. Jammer genoeg kon ik niet meer aanhaken en eindigde ik na een pijnlijke eindsprint, hijgend en piepend als 2e in mijn leeftijdscategorie (3e overall) in een tijd van 27.10.  Jammer genoeg niet mijn tijd van vorig jaar kunnen evenaren, maar wel net als vorig jaar op een 2e plaats.
Het gevoel was beter dan in Voorthuizen, al is mijn duurtempo nog niet terug. De komende weken moet ik me echt richten op de lld’s, die ik nu eigenlijk te weinig doe.

Rond 20 uur was de prijsuitreiking en met een glas B(ier, voor het herstel) in de hand werd een aantal LGAS-lopers gehuldigd. Op de 6 km was Snellerijk onnavolgbaar in een parcoursrecord van 20.47. Ook Peter en John vielen in de prijzen. Na een foutje werden ook Annemiek (dit jaar nog sneller dan vorig jaar), Ans en ik gehuldigd.

Er volgden nog wat foutjes en huldigingen en daarna “barstte” het dorpsfeest lost… Althans… dat duurde even. Het plein was zo goed als leeg, het podium moest nog worden opgebouwd en de muziek was niet zoals de week ervoor in Doorn tijdens het dorpsfeest. Veel lopers waren al vertrokken. Alleen Snellerijk met de snelste dame van Nijkerk en bloggers GertN en vriendin waren nog aanwezig. Na de nodige B’tjes genuttigd te hebben was het tijd huiswaarts te keren.

Toch een beetje een dubbel gevoel. Mijn vorm is niet wat het zou moeten zijn: ik kom gewoon tempohardheid te kort op dit moment. Is dat nog een gevolg van de marathon, of van de griep waar ik net 2 weken vanaf ben, of doordat ik nu meer interval train en minder lld’s loop? Ik heb het idee de geplande tempo’s niet lang vast te kunnen houden, alsof mijn lichaam het juiste tempo niet kan onderscheiden van te hard of te langzaam.
Komende weken ga ik me in ieder geval klaarstomen voor de Singelloop. Na de marathon ben ik de balans een beetje kwijt geraakt. Wat meer langere afstanden lopen en de woensdagavondtraining bij LGAS zal ik uit mijn programma gaan skippen. Vorig jaar heb ik door het intervaltrainen op asfalt meerdere (gelukkig lichte) blessures opgelopen en dat wil ik nu voorkomen.
Of ik 27 september een pr loop? Geen idee… Maar lopen door Utreg, me stadsjie, is altijd leuk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!