Wedstrijd

Chicken on the run!!


Wat een dag… een dag met een thema… Die begon rond zonsopgang, toen de haan van de achterburen een nieuwe dag aankondigde. Maar naar mijn zin iets te vroeg en ik draaide me nog een keer om onder mijn donsdekbed. Na een ontbijt met een hardgekookt biologisch large eitje ging het richting Amerongen voor de training, al leek het met een paar loopmaatjes meer op een kippenhok.

Een ontspannen training dus, want er stond nog een wedstrijd in de planning: de Kippenren in Barneveld… ahaaaa… daar komt dus dat gekakel vandaan…

Dus druk als een kip met Pasen na een snelle lunch naar Barneveld gescheurd, waar ik tegelijk (lees: eigenlijk te laat voor het ophalen van het startnummer) met Alwin aankwam. Als kippen zonder kop richting nummeruitgave. Daar kwamen we ook Ans en Snelle Rijk tegen die Alwin naar een pr op de 1/4 marathon ging kippen.
Met een lekker zonnetje en toch wel een fiks windje konden we ons voorbereiden op de start. Bij het startvak konden we ervaren hoe het voelt om een legbatterijkip te zijn. De trend van 2009 is om van voren het startvak in te stromen, waardoor een warming up een overbodige luxe blijkt te zijn.
Startschot en met wat ellebogen van een paar lopers met haantjesgedrag gingen we op weg! De eerste kilometers gingen door de straten van Barneveld, waarna de 1/8 marathon zich afsplitste. Op dat moment lag ik 3e vrouw. We verlieten het asfalt en gingen door op een onverharde weg. Ik liep als een kip die haar ei niet kwijt kon, het liep niet lekker. Vanuit het bos “Het Paradijs” terug de weg op. Wind vol op de kop. Gelukkig vond ik aansluiting bij een een paar lopers voor me, waaronder Andre uit Barneveld, die me gedurende de laatste kilometers perfect uit de wind hielden. We liepen een kiplekker tempo en met nog wat kracht in de kippenpoten braken we van de andere 2 lopers, om de laatste kilometers wat te versnellen. We passeerden een vrouw die de halve marathon liep, ik lag dus 2e. Volgens mijn GPS zaten we op 10,2 kilometer, toen op nog geen 100 meter voor me de finish in eens opdoemde! Dat was iets te snel volgende de planning, waardoor ik maar een erg korte eindsprint had. Met Alwin (net binnen in een mooie tijd van 43.06 en 4e in het klassement en niet 3e zoals mijn kippige ma dacht…) en mijn moeder langs de kant van het parcours kwam ik in een tijd van 48.10 over de finish en werd ik 2e op 12 seconden achter de 1e vrouw. Zij bleek alleen in de categorie veteranen te vallen, waardoor ik 1e werd! Dat had ik ’s ochtends niet gedacht!

Het was vervolgens een half uurtje wachten tot ook Snelle Rijk over de finish kwam in een nette tijd van 1.26.39 en daarmee 5e in zijn categorie werd. De prijsuitreiking, die om 15.00 uur gepland stond, werd flink uitgesteld… Vanwege het mooie weer zat het plein afgeladen vol en kon de horeca een gouden omzet draaien. Wij zaten dan ook heerlijk te genieten in de zon met een welverdiend biertje, en nog 1. Veel kippengepraat en haantjesgekakel. En ook haas Andre ontbrak niet. Uiteindelijk was dan om 17.00 uur de prijsuitreiking. Helaas waren al veel mensen vertrokken, er was ondanks het heerlijke weer bijna geen kip meer te bekennen! Ans mocht de zilveren kip op de 1/8 marathon in ontvangst nemen. En ik stond (voor de 2e keer in een week… ik word nog snel!!) op de 1e plek! Geen beker, maar een gouden kip viel mij ten deel! Heerlijk ludiek en origineel. Ben spontaan van de leg af! Toktok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!