Wedstrijd

Citytrip: Antwerp Urban Trail

Ik ben gek op stedentripjes en Antwerpen is 1 van mijn favoriete steden. Als er dan een Urban Trail georganiseerd wordt, moet ik er hoe dan ook bij zijn! En dat lukte! Zij het met een spannende na-inschrijfactie, waarbij binnen een kwartier de allerlaatste startbewijzen waren uitverkocht…
Met Mud Masters nog in de benen, vooral in de spieren die je normaal niet met hardlopen gebruikt, zou de Antwerp Urban Trail vooral als duurloop gelopen worden. Plus, ik wilde volledig van het unieke parcours genieten en dat is lastig met het snot voor de ogen… En genieten deed ik! Wat was dit fantastisch!!!

[heading size=4 style=underline]Het Steen[/heading]
Zondagochtend meldden we ons om 8 uur  aan de voet van het Steen aan de Schelde. Daar was een compleet startterrein ingericht waar het al krioelde van de enthousiaste deelnemers en supporters van de AUT. Het was niet moeilijk om de route op het grote startterrein te vinden, want alles was met bewegwijzering duidelijk aangegeven. Na ons startnummer, inclusief banaan, opgehaald te hebben, pikten we ook ons t-shirt op. Omkleden kon in de daarvoor ingerichte hal en de tassen konden we in het bagagedepot direct aan de Schelde kwijt. Het was even twijfelen wat aan te trekken. Uiteindelijk werd het een lange tight met het nieuwe t-shirt.
526894_488063804588324_1571630818_n
Met een vuilniszak tegen de kou en de JVC camera van RunningRonald begaven we ons naar de start. Middels een zandlopersysteem zouden de deelnemers gedoseerd starten, om zo opstoppingen en een ware invasie aan lopers in de stad te voorkomen. Hierdoor duurde het wel even voordat we aan onze trail konden beginnen, maar het systeem werkt wel! En bovendien noodzakelijk, omdat in het parcours flink wat versmallingen, nauwe steegjes, trappen en doorgangen waren opgenomen.
parcours
[heading size=4 style=underline]Citytour[/heading]
En daar gingen we van start! Van de Scheldekaai ging het meteen de binnenstad in waar we via de Meir dwars door de Stadsfeestzaal gingen. Met de camera in de hand ging het filmen een stuk beter dan de dag er voor bij Mud Masters, toen ik de camera aan mijn arm had gebonden. En omdat het niet voluit ging had ik ook geen last van de camera.
Er werden flink wat bochten genomen, stoepjes op en stoepjes af, over de kasseien straten, tussen geparkeerde auto’s en langzamere lopers door.  Hoe meer obstakels in zicht, hoe meer ik aan het tempo trok. Op de een of andere manier begint dan de adrenaline te gieren… Schuilt er toch een trailloper in mij?
We doken een Blauwtorentunnel onder de Nationale Bank in, volle vaart naar beneden, waar doedelzakkers door de tunnel heen stonden te blazen en weer omhoog het daglicht tegemoet. Vervolgens het park door. Na het nodige bochtenwerk kwamen we aan de achterkant van het Centraal Station. Via allerlei gangetjes kwamen we uiteindelijk aan de zijkant van de stationshal door en werden we buiten via een kunstmatige brug over de hoofdingang geleid, zodat reizigers zonder gevaar voor eigen leven toch nog het station konden bereiken.

Het is zo bijzonder om op deze manier een stad te verkennen. Je komt op plekken waar je anders nooit komt en dat allemaal op loopafstand van het centrum. Zoals de Joodse en de Afrikaanse wijk.
530542_483363995062442_1742058015_n
We doorkruisten het Felixpakhuis en renden via de haven van het Bonapartedok met het imponerende Museum aan de Stroom. We keerden terug in het centrum van Antwerpen, waar we via kleine steegjes de stadscampus van de Universiteit het Hof van Liere doorkruisten. Een prachtig gebouw, bestaande uit verschillende gebouwen die om 3 binnentuinen zijn gebouwd. Een hoogtepunt vormde toch zeker de Vlaaikensgang pal in het centrum. Een smal steegje waar je alleen achter elkaar kon open en waar je werd teruggevoerd naar de Middeleeuwen. Piepkleine kronkelende straatjes, met schattige huisjes, binnentuintjes, gangetjes en plaatsjes. En we waren er nauwelijks doorheen of het volgende hoogtepunt volgde alweer: het stadhuis. We liepen dwars door het stadhuis!
id544769-10-44-28-1113-jpg-960x700-nVia de historische trappen met blauwe loper kwamen we op het Schoon Verdiep. Een prachtige hal vol met muurschilderingen, beeldhouwwerken en balkonnetjes. Ik keek mijn ogen uit en was blij dat ik een camera had om het vast te leggen. Buiten nog een paar laatste bochten en het Steen kwam weer in zicht. Via de trap aan de achterkant van het Steen kwamen via de poort bij de finish uit.

[heading size=4 style=underline]Ontbijtje[/heading]
Door het gedoseerde startsysteem bleven de lopers binnenstromen, maar ik had geen idee wat voor tijd ik uiteindelijk gelopen had. Volgens mij Garmin zo rond het uur. Netjes voor een duurloop en mooi de spierpijn er uit gelopen van Mud Masters. Vlak na me finishte ook vriendlief en nadat we vlot de tassen hadden opgehaald en omgekleed waren was het tijd voor ontbijt. Onder de oude loodsen was een gigantische lounge ingericht waar iedereen we bij de uitgifte een uitgebreid ontbijtpakketje kregen.
Voor de koffie stond een wel erg lange rij, die haalden we dus mooi in de stad. Met nog een mooie stadswandeling als afsluiter was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Wat heb ik genoten van deze fantastisch georganiseerde Antwerp Urban Trail. De organisatie en alle vrijwilligers hebben een kwaliteitsevenement op de kaart gezet en bewijst dat Antwerpen zich terecht Sportstad 2013 mag noemen!
Dag Antwerpen, tot snel!!

We hebben nog geen tijd gehad om het filmpje te monteren, dus die houd je te goed!!

20130317_111150

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!