Wedstrijd

Clubkampioenschappen AV Altis 2010

Na mijn meerkampontgroening in 2009 op de clubkampioenschappen van AV Altis, was ik op 2 oktober jl. toch echt van plan om in ieder geval 5 pr’s binnen te halen: 100m, speerwerpen, kogelstoten, verspringen en het totaal aantal punten. Een pr op de 800m leek me aan het eind van een meerkamp en in mijn huidige conditie niet haalbaar. Realistisch blijven denken he! Die 5 pr’s zouden een eitje moeten zijn…

NOT… Het werd er maar 1. En ik sta weer met beide voeten op de grond, dag zweefmoment! Al was het enorm lekker weer!
Het hoofd stond goed, de benen voelden ok, het weer was prima, etc. Maar bij de 100m ging de eerste pr poging van de dag al de mist in.

De start was redelijk, tja als je dat niet wekelijks traint. Maar na een jaar baanlopen had ik toch wel wat meer van mezelf verwacht. Liep ik vorig jaar met zwabberende ledematen de 100m in 14.55, ik was nu afgezwakt tot een matige 14,80! Flink balen, zelfvertrouwen pleite…Gaan we weer…

Volgende onderdeel was verspringen. Hier verwachte ik niet veel van, maar toch een pr. Dit onderdeel had ik, in tegenstelling tot het voorgaande jaar, totaal niet getraind. Ik had dus geen idee hoe lang mijn aanloop moest zijn. Op goed geluk dus de bidon naast de baan gezet en 1 keer ingesprongen. Aan de hand hiervan een beetje bijgesteld en ik kon meteen voor het eggie gaan. Na 2 rare kikkersprongen presteerde ik het om bij de laatste poging een platte buiklanding te maken… Met een schamele 3.42 eindigde ik iets minder ver dan vorig jaar (3.59m). Geweldig, volgend jaar weer zand uit mijn onderbroek vissen!

Vervolgens speerwerpen. Na mijn rare capriolen van vorig jaar had ik hier eigenlijk alle vertrouwen in dat het wel beter zou gaan dan die 13m 13 van 2009. Dinsdags tijdens de training nog met een vette aanloop geoefend. Ja lopen kan ik wel, maar gooien niet! De eerste poging met 12.72m was de beste worp. De 2e landde niet goed en de 3e ging met zulke domme kracht en gehinkel om maar binnen de lijn te blijven dat ik eigenlijk voor die moeite een paar meter extra had mogen krijgen. Helaas, dat zat er niet in. Teleurgesteld again.

Kogelstoten dan. Let op het uit de ring stappen! Dat ging vorig jaar een keer mis. Dit keer ging dat goed. En ook de 3 worpen gingen goed! Stootte ik vorig jaar nog 5.70m, nu kwam ik toch wel tot 5.94m. Hehe toch een pr! En weer een “mooie” actiefoto…

En dan het onderdeel waar ik geloof ik als enige van de deelnemers het meest naar uitkeek: “mijn” 800m! Doel: vlak lopen, sneller dan vorig jaar, streeftijd 2.40.
 

De startplek was niet gunstig, bijna aan de buitenkant van de baan. Maar hierdoor wel de mogelijkheid om buitenom meteen een goed tempo te kunnen pakken. Het was een beetje rommelig in de eerste 100m, maar toen kwam ik op een 5e plek te lopen. Een kopgroepje van 3 was erg hard van start gegaan en daar achter een enkele loper. Doorkomst op 200m in 38 seconden, zoals altijd. Die loper voor me werd ingehaald.

Doorkomst op 400m in 1.18 minuut (40 sec) en ik lag 4e. Het kopgroepje was uiteen gevallen en het gat tussen mij en hen werd kleiner en kleiner. Nog 300m, loper 3 werd ingehaald. Doorkomst op 600m in 1.58 (40 sec). Ik liep vlak! Loper 2 kwam in zicht. 100m voor de finish werd die ook ingehaald. Het gat tussen mij en nummer 1 werd steeds kleiner.

In 2.38 kwam ik als 2e ongeveer 3 sec. achter de nummer 1 binnen. Heel tevreden met mijn tijd en de manier warop ik gelopen heb. Het was een tijd geleden dat ik mensen op heb kunnen harken, dus dat was een goed gevoel.

Met een puntentotaal van 1735 werd de dag afgesloten. Helaas dus ook op dit punt geen pr, maar wel een erg leuke dag met superlekker weer. Ach… en 1 pr is toch ook goed voor een biertje?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!