Wedstrijd

Dam tot Dam loop

Wakker worden met het idee, “joh laat ik eens de Dam tot Dam gaan lopen vandaag”. Dat had vriendlief afgelopen zondag dus. Zijn verslag en laatste loodjes voor de Berlijn marathon!

Dam_tot_Dam_01

[heading size=4 style=underline]Last minute[/heading]Zondagochtend dus gelijk op marktplaats gaan kijken of er toevallig geen startbewijs over zou zijn. Al snel had ik er eentje gevonden en niet veel later kreeg ik de bevestiging dat ik hem gratis kon komen afhalen. Snel spullen pakken, eten, drinken en met de bus richting centrum. Stipt 10:00 uur het startbewijs afgehaald en zodoende had ik tijd genoeg: ik moest pas om 11:54 starten. Omdat ik geen zin had om zolang te wachten bij het Centraal Station, dus even bij Headfirst Coffee Roasters aan de Westerstraat een kop koffie gehaald.

Dam_tot_Dam_02

[heading size=4 style=underline]I’m waiting[/heading]Een klein uurtje voor de start kwam ik aan bij het Centraal Station. Mijn spullen hoefde ik niet af te geven want alles paste in mijn rugzak waar ik mee liep. Scheelt weer tijd na de finish.
Het startnummer werd opgespeld en ik ging op weg richting de startvakken. Daar zag ik een bekend gezicht namelijk Lau ofwel RunningLau. Na wat chit-chat verder gelopen richting het startvak en dan maar wachten… en wachten… Gelukkig kon ik nog wat genieten van de zon voordat de warming-up onder leiding van Annamarie Thomas begon. En dan begint het, langzaam mag je naar voren toe richting de startlijn, aftellen, knal en gaan!

Dam_tot_Dam_03

[heading size=4 style=underline]Listen to the big boss[/heading]Fanatiek, zoals sommige zijn, gaan ze met een noodgang er vandoor. Ikzelf, met Berlijn in het vooruitzicht, moest toch aangepast lopen. Op voorhand had ik met Andrea contact gehad over welk tempo en welke opbouw ik moest hanteren. De eerste 10 kilometer moest ik rustig aan doen waarna ik mag versnellen. Rustig aan doen is best moeilijk als bijna iedereen je inhaalt. Na de IJtunnel haalde ik al de eerste in van de vorige startgroep, sommige al wandelend. Geen goed teken als je dan nog minstens 15 kilometer moet.

[heading size=4 style=underline]Noord Gestoord[/heading]Het zonnetje scheen lekker en er stond best een forse wind. Met een tempo van 5:15 kon ik goed genieten van het publiek. Zij maken er een feest van en zeker in Amsterdam Noord. Op de Buikslotermeerdijk begon het maar hoe verder Noord in hoe uitbundiger het werd. De barbecue aan, drankje erbij en vooral muziek. Een groot feest maken ze ervan.

[heading size=4 style=underline]Just say hello[/heading]Bij het 8 km punt besloot ik nog een gelletje te nemen en bij 10km ging het tempo van 5:15 naar 4:30. Het inhalen kon beginnen, wat niet makkelijk is. Meeliftend met een andere loper die luidkeels, LINKS LINKS, roept gaat het toch vlot en de wegen werden ook wat breder. Tijdens het inhalen zag ik een bekend gezicht al zag ik alleen haar achterkant. Maar de naam op haar shirt bevestigde het zeker, het kon niemand anders dan Nesrine zijn. Even aanzetten om erbij te komen. Ze vertelde dat het wat zwaar ging, omdat ze de dag ervoor de Dam tot Dam by Night had gelopen. Oh oke…. vind het toch aardig hard gaan dacht ik zelf. Na het laatste waterpunt worden de straten smaller en wordt het drukker. Nesrine ging er vandoor, ofwel ik kon haar niet volgen, wat overigens geen schande is (zo hard dat ze loopt). Wat opviel is dat de mensen in Zaandam minder uitbundig zijn dan in Noord. Met de finish in zicht nog even door bijten en ik klokte een 1:20:35 voor mijn eerste Dam tot Dam loop.

Dam_tot_Dam_04

[heading size=4 style=underline]The journey continues[/heading]Na de finish snel doorlopen voor de AA-drink en medaille. De gebruikelijke foto’s gemaakt en snel wat aangetrokken. De wind zorgde ervoor dat je snel afkoelde. Ik hoefde niet mijn spullen op te halen omdat ik ze mee had allemaal. Dus snel naar de bus richting huis en op richting Berlijn Marathon!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!