Wedstrijd

De kip met de gouden eieren

Alles leek weer eens te kloppen zaterdag. De weersvoorspellingen waren gunstig. De Kippenren zou weer eindigen op het terras in Barneveld onder het genot van een zonnetje! Maar dan moet er wel eerst gelopen worden. Na eerst een berg planten gehaald te hebben bij een groot tuincentrum in Barneveld zette ik mijn Barneveldse tocht voort naar het centrum. Mooi op tijd om nog goed te kunnen parkeren, hopelijk zouden de plantjes het in de auto overleven… De ochtend begon bewolkt en met regen, maar naarmate de dag vorderde begon het steeds meer op een mooie lentedag te lijken!

[heading size=4 style=underline]Chille chick[/heading]Wandelend naar het startgebied kwam ik trainingsmaatje Matthijs al tegen, die de 5,2 km zou gaan lopen. Na wat gebabbel gingen we ons maar eens op het gemak omkleden. Ik zat te twijfelen wat aan te doen, want het weer was op dat moment nog veranderlijk. Uiteindelijk werd het een korte broek met shirtje. Omdat ik daar weer uren over moest doen raakte ik Matthijs  uit het oog en ben ik in gaan lopen. Met een beetje de angst in het hoofd dat ik te weinig gegeten had de afgelopen dagen, vanwege mijn mini-griepje nam ik voor de zekerheid vooraf een gelletje. En dat was geen overbodige luxe bleek onderweg… Plan van vandaag was om ontspannen te lopen, een mooie tempoduurloop zou het worden. Enerzijds omdat ik vandeweek een dag koorts had en anderzijds moet het knallen op 30 april gaan gebeuren tijdens de Breakfastrun in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar wil ik een pr gaan lopen.
Om 14 uur zouden alle lopers voor de halve, 1/4 en 1/8 marathon weggeschoten worden. Het lijkt wel of het ieder jaar meer lopers worden! Niet zo gek ook, want de Kippenren kenmerkt zich door een perfecte organisatie, veel publiek rondom het start/finishgebied, mooi weer, veel gezelligheid en voor het eerst dit jaar een heuse stilettorun! Steeds meer mensen weten de weg naar Barneveld te vinden voor deze leuke wedstrijd.
DSC02729
Ik was vroeg in het startvak en kon mooi voorin plaats nemen, waar ik Matthijs ook weer tegenkwam. En hee! Daar staan mijn ma en buurvrouw ook in eens in het startvak! Zonder startnummer, als supporter, dus eeeeh… Snel een succeswens en snel het startvak uit voordat ze ingesloten werden door een paar honderd lopers! En toen brak in eens de zon door en was de temperatuur zo een paar graden hoger! Wat was ik blij met de korte broek en t-shirt. Ik had nu al medelijden met de lopers die gekozen hadden voor lange tights en lange mouwen!

[heading size=4 style=underline]Chicken on the run[/heading]Klokslag 14 uur klonk het startschot en vlogen we via de smalle startsluis de straten van Barneveld door.
DSC02730
De eerste paar 100 meter gaan door de winkelstraten en het is soms oppassen voor plotseling overstekende mensen, al ging dat nu goed. Al snel liepen we het buitengebied in Het waaide flink en zo nu en dan liepen we pal op de wind. Of lagen we bijna onder een auto… Een of andere mafketel vond het noodzakelijk om luid toeterend en vol gas tussen de lopers door te racen!! Wat een idioot! Voortaan het parcours toch tijdelijk geheel verkeersvrij maken voor de veiligheid van de lopers? Sommige mensen schijnen geen geduld op te kunnen brengen en brengen zo veel mensen in gevaar…
Op dit punt van het parcours kon ik nog een beetje schuilen achter medelopers voor de wind, maar dat was snel uit. We kwamen in Het Paradijs en ik kwam helemaal alleen te lopen vanaf kilometer 4. Volgens mij lag ik toen als 3e vrouw, maar ik wist niet welke afstand de 2 dames voor me liepen. Ze kwamen me in kilometer 2 zo hard voorbij racen dat ik dacht dat ze de 5 kilometer liepen, maar in Het Paradijs ving ik in ieder geval een glimp van 1 van hen op. Dat betekende dat ze of de 10,5 of de hm liepen. Nou ja, met een 3e plek zou ik gezien de omstandigheden ook tevreden zijn. Bij kilometer 6 liepen we weer vol op de wind en niemand om te kunnen schuilen. Ik had het idee dat mijn kilometertijden kelderden, maar die bleven toch steeds redelijk constant. Ik liep verder (nog) ontspannen. Dat was snel over toen we de bocht linksaf maakten en via de provinciale weg terug liepen naar Barneveld. Zorgde de wind eerder nog voor wat verkoeling, we hadden de wind nu vol in de rug. Ik voelde mijn hoofd knalrood worden, zo warm dat ik het had! Ook de benen begonnen steeds voller te lopen en ik was blij dat ik vooraf nog een gelletje had genomen. Toch lag ik op een heel mooie tijdsschema en hoe moeizaam het ook leek te gaan, de kilometertijden bleven nog steeds redelijk constant. Sterker nog, als ik snel een beetje rekende, zou ik op een eindtijd onder de tijd van vorig jaar uitkomen! En nog sterker: ik zou het 10 kilometerpunt passeren in een tijd die vlak boven mijn pr lag! Terwijl ik niet eens volle bak aan het knallen was, zoals ik dat ook had afgesproken met trainer Luuk. Of ik heb heel veel progressie gemaakt het afgelopen jaar (lang leve de lange mooie duurlopen in de sneeuw!) of dat griepje heeft me hernieuwde energie gegeven (wat ik ernstig betwijfel…).
Met nog een kilometer voor de boeg begon ik hier en daar de resultaten van het warme weer te zien. Veel lopers van de 5 kilometer wandelden en liepen we voorbij. Een andere loper zag ik slapjes tussen 2 mensen meegenomen worden.
1365860673_[0236]-564-Finish
De laatste bochten kwamen in zicht en plotseling stond daar trainingsmaatje Alwin out of the blue langs het parcours! Dat was een leuke verrassing en met een vrolijke rooie kop kwam ik over de finish. In een tijd van 45.56 min! Dat was ruim een minuut sneller dan vorig jaar en dan de manier waarop! Lege benen, ok, maar verder niet mezelf het snot voor de ogen gelopen. De ademhaling heb ik gedurende de hele race redelijk rustig kunnen houden. Mag ik nu hopen op een pr op 30 april?

[heading size=4 style=underline]Gouden eieren?[/heading]
Ik ging er van uit dat de 2 dames voor me al gefinished waren en ik 3e was, dus ik was nogal verbaasd dat mijn naam genoemd werd voor de prijsuitreiking van de categoriewinnaars. Ik was ondertussen al heerlijk van de zon aan het genieten en van mijn eindtijd. Bleek ik ook nog eens eerste te zijn! En net als vorig jaar ontving ik een mega gouden kip! Samen met Isabella Oosting (veteranen), David Hemstede (senioren) en Melchior van de Pol (veteranen) stond ik op het podium. Ik ben een hele verzameling aan het aanleggen met kippies! Maar wanneer gaan ze nu eens gouden eieren leggen?

Kippenren Collage

De organisatie heeft weer een prachtige wedstrijd neergezet! Dank jullie wel voor de goede organisatie en fantastische sfeer! Als je er niet bij was, heb je dan iets gemist? Ja, dit!

(Bron: BarneveldTV)

 

3 reacties

 • Lieke

  leuk verslag! Gefeliciteerd met de eerste plek en dan ga ik je zien in Hendrik-Ido-Ambacht want daar ben ik zeker weer bij (ik moet mijn titel op de 5 prolongeren, of eigenlijk hopen dat iedereen weer verkeerd loopt op de afslag naar de 10 :-)). Ga je daar een 10 km doen?

  • Andrea

   He wat leuk loop je ook in HIA? Ik weet nog niet of ik de 5 of de 10 kilometer ga doen. Hoe dan ook wil ik een pr gaan lopen dus ik laat het nog even van de weersomstandigheden afhangen 🙂 Bij omstandigheden als vorig jaar loop ik de 10 km en anders de 5 km. Mijn vriend liep vorig jaar ook fout op de 5 km 🙁 Flink balen!

 • lieke

  Mijn vriend liep vorig jaar ook verkeerd (en dacht bij 6, wat een lange 5 km is dit). Voor hem idd flink balen (maar hij is het wel gewend, want hij loopt de helft vd loopjes verkeerd). Voor mij was het gunstig, want alle snelle dames liepen daardoor ook een 10 :-)! Ik denk dat ik voor een 5 ga, maar misschien ook een 10. De 10 is gecertificeerd en de 5 is volgens mij net iets korter dan 5. Perfect voor een PR poging, maar erg frustrerend dat het erg lang duurt voordat die PR weer is geëvenaard!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!