Wedstrijd

De snelste ambtenaar

Of het door de bietensap komt, de enorme stress voor de start, de winterse trainingskilometers van afgelopen maanden, het weer of een combinatie van van alles en nog wat. Geen idee, maar vandaag won ik gewoon het Nederlands Kampioenschap Veldloop gemeenten 9 kilometer!! Ik ben nu officieel een snelle ambtenaar! Ja dat kan…

Een uitgebreid verslag volgt zo spoedig mogelijk, want ik ben nu bekaf. De overwinning moest gevierd worden en ik zit nu uit te buiken na een fantastisch diner met een nog fantastischer toetje!
Het was een maffe dag, die stressvol begon omdat ik mijn gemeente niet kon vinden en dus mijn startnummer niet op kon pikken. Uiteindelijk een uur voor de start gevonden, maar die stress was verschrikkelijk…
(C)Luminosity - Mark DommisseDie adrenaline kwam me tijdens de wedstrijd goed van pas is gebleken. Ik heb de hele wedstrijd bij de vrouwen op kop gelopen op een fantastisch cross parcours: asfalt, grind, gras, modder, molshopen en heuveltjes. Alle elementen waren vertegenwoordigd en werden vergezeld door een frisse wind. Als je dan bij iedere groepje supporters aangemoedigd wordt omdat je als eerste vrouw in de wedstrijd loopt, geeft dat alleen maar vleugels.
(C)Luminosity - Mark Dommisse
De laatste ronde kwamen we de atletiekbaan weer op en liepen we voor de tribune langs, die bijna ontplofte van het gejuich voor alle lopers. Wat een fantastische ervaring om zo een ronde lang naar de finish geschreeuwd te worden. Met een grijns op mijn gezicht, die er niet meer af kwam, liep ik de laatste 400m om vervolgens helemaal uitgelaten over de finish te komen. YES!! I did it! Dankzij de bietensap?
(C)Luminosity - Mark Dommisse

Ik kan nu in ieder geval even geen bieten meer zien, ruiken of proeven. Dus ’s avonds zette ik me aan een heerlijk proeverijtje van Iers rund (biefstuk, stoofpotje en burgertje) gevolgd door een fenomenale toet! En nu ben ik moe en is het alweer bedtijd. Nu zonder voorbereidingsstress en een bietensapsmaak in de mond. Slaap lekker!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!