Wedstrijd

De voorbereidingen (2)

Vorig jaar rond deze tijd was ik niet zo slim bezig. Nu heb ik vaker van die wazige acties, maar dit was er toch wel 1 waarvan je denkt… “Daaaaaaaaaaaammnnn!!! Dat was best wel dom!” Zoooo gefocust op het lopen van een pr op de halve marathon in Amsterdam, op het taperen, op de trainingen, op alles… dat ik me vooraf was vergeten in te schrijven… Hoezo blond!

Maar als ik deze blog terug lees is er in een jaar tijd niet veel veranderd. In taperen ben ik een expert geworden en schijten doe ik nog steeds veelvuldig voor een wedstrijd (moet er niet aan denken om niet te kunnen voor een wedstrijd, dan zit er echt wat in de weg!). Alleen de doelen wijzigen zich zo gedurende een jaar.
De komende weken staan er diverse wedstrijden met bijpassende doelen in de planning.

27 september: Singelloop Utrecht 10 km
Vorig jaar liep ik hier een pr van 44.32 die ik op Koninginnedag verscherpt heb naar 44.19 (erg slim om daar pas na 2 uur achter te komen…).
Dit jaar wil ik mijn pr weer verbeteren en daar ook op de finishlijn erg in hebben. Me er van bewust zijn dat ik mijn doel gehaald heb, zeg maar. Moet ik het wel halen, maar ik wil onder de 44 minuten uitkomen. Dat betekent weg op een km-tijd van 4.30 en de laatste 4 kilometers in een tijd van 4.15 per kilometer of sneller. Theorethisch gezien kan dat best…

3 oktober: clubkampioenschappen meerkamp AV Altis
Loop ik al de hele zomer te schreeuwen dat ik een 100 meter op de baan wil lopen, nu gaat het eindelijk gebeuren!! Goed naar mijn lijfje luisterend (en dat was best wel moeilijk zo af en toe) heb ik deze zomer nog geen wedstrijden op de baan gelopen. Eerst wennen aan de andere belasting en het starten. Maar met de clubkampioenschappen van AV Altis in aantocht is dit toch wel een mooie gelegenheid om eens te kijken wat ik nu kan. Tijdens de meerkamp worden er 2 afstanden gelopen: de 100 en de 800 meter. Dat betekent dus 2 pr’en. Daarnaast ook speerwerpen, kogelstoten en verspringen.
Nu al zin in!! En dan het komende seizoen gebruiken om de looptechniek te verbeteren en conditie te vergroten, zodat ik tijdens het indoorseizoen of komende zomerseizoen echt kan knallen.

10 oktober: Koploop Amerongen, tevens clubkampioenschappen LGAS, 10 km
Vorig jaar werd de Koploop de week na de halve marathon van Amsterdam georganiseerd. Dit jaar een week ervoor. Ik denk dat me dat fysiek gezien ook beter uit komt.
Vorig jaar stelde ik me als doel om lekker relaxed uit te lopen. Dat ik vervolgens clubkampioen werd op de 10 km had ik dan ook nooit verwacht! Dit jaar heb ik dus wat te verdedigen en ik ga dan ook stinkend mijn best doen! Kan ik deze loop ook meteen als mooie voorbereiding voor de halve marathon gebruiken van de week erna.

18 oktober: Marathon Amsterdam, 21,1 km
Vaste prik in de agenda: de halve marathon in Amsterdam. Vorig jaar liep ik daar met gemak 13 minuten van mijn destijds staande pr af en liep ik een eindtijd van 1.39.39. Toen riep ik nog heel hard dat dat best wel harder kon en ergens in mijn brein gonsde 1.35, 1.35, 1.35… Dat ben ik niet vergeten… (jammer genoeg). Daar is dat strebertje weer dat zich een doel gesteld heeft en dat met al het mogelijke geweld (taperen, zenuwen, poepen, slapen en vooral niet drinken…) wil halen…
1 ding kan in ieder geval niet meer fout gaan: ik heb me net ingeschreven!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!