Wedstrijd

Girls wanna have fun!

And fun we had!! Nadat het zaterdag al roze zaterdag was in Utrecht, kleurde de stad zondag opnieuw roze. Dit keer door alle dames die mee deden aan de Moving Comfort Meidenloop. Vanuit Runnersworld Utrecht stonden we met 2 teams aan de start op de 5 en de 10 kilometer. Allebei sterke teams en gebrand op de overwinning.

[heading size=4 style=underline]Lepelenburgpark[/heading]Net als voorgaande jaren was het Lepelenburgpark het terrein waar vandaan alle festiviteiten plaats vonden en voor het eerst werd er ook vanaf deze locatie gestart. Andere jaren was dat onder de Domtoren, maar de groei van dit evenement en de lastige passage onder de Dom door vroeg om aanpassingen. Dit jaar dus voor het eerst startvakken en dat was een verademing! Maar das ook niet gek als je in het voorste startvak mag starten tussen de eliteloopsters…
Bij de Runnersworldstand verzamelden alle loopsters met aanhang zich en ontvingen we onze teamkleding en startnummers. Ondertussen was ik op de weg van huis naar het park al verschillende (nieuwe) bekende loopmaatjes tegen gekomen. Het sfeertje zat er al goed in en de tijd ging veel te snel! We moesten al gaan inlopen! Samen met de loopsters van de 10 kilometer liepen we een rondje via de Singels en de grachten, onderwijl al hard aangemoedigd door overmoedige mannen met een stuk in de kraag… Samen met Corelien nam ik een shortcut terug naar het startterein omdat we nog een sanitaire stop nodig hadden. Ongelooflijk, wat was dat een rampenplan zeg! Ondanks dat er best wel wat toiletunits stonden, waren het er gewoonweg veel te weinig om de enorme vrouwenmenigte aan te kunnen. Terwijl de plaszuilen er stilletjes bij stonden… De tijd tikte door en vanaf de toiletten moesten we via een bruggetje naar de startvakken. Er was geen doorkomen aan. Met hangen en wurgen kwam in in het startvak terecht. Weird om in het elitevak te mogen staan en ik was blij toen mijn Runnersworldmaatjes me kwamen vergezellen! Die camera die bovenop me stond te regisseren hoe ik mijn veters strikte maakte me behoorlijk zenuwachtig. En dat was ik al meer dan genoeg… Want tja, de laatste 5 kilometers die ik liep gingen zo lekker, dat ik eigenlijk hoopte op een pr… Of dat zou lukken?

[heading size=4 style=underline]Run chickies run![/heading]Met een beetje vertraging stelden we ons op aan de startlijn, waar we fantastisch op de voorste rij stonden. De speaker was niet duidelijk te verstaan, waardoor het startschot nogal onverwacht kwam en ik eerst een meter de lucht in schoot, voordat ik vooruit kwam!
Meidenloop 3 CollageZal een hilarisch gezicht geweest zijn… Maar daar gingen we! Het eerste stuk ging over de Maliebaan en al meteen liepen de URT en onze 10 kilometer loopsters vooruit en volgden kleine groepjes loopsters van de 5 en 10 kilometer. Samen met loopmaatje Karin liepen we een mooi tempo van 3.50 minuten op de eerste kilometer en de 2e kilometer ging in 3.51 minuten. Bij de Domtoren stond ongelooflijk veel publiek! Trainer Roberto, Albert, Snellerijk en 2 afzichtelijke… eeh… dames… stonden ons een stukje verder op aan te moedigen.
Meidenloop 1 Collage
De benen voelden wonderbaarlijk goed en nu was het zaak om dit hoog ingezette tempo vast zien te houden. Het was gokken vandaag. Ondertussen waren de posities al uitgemaakt en veranderde er voor in het veld niets meer. Alleen liep ik bij 2,5 kilometer Ilonka, die de 10 kilometer liep, in de rug en moest Karin lossen. Bij de waterpost veroorzaakten we paniek. Zonder tempo te minderen werden bekertjes water weggegrist, die nogal wat opspattend water veroorzaakten, waardoor een waterballet het gevolg was. Ook de sponzen werden in dezelfde vaart mee gegapt.
Langs de Singels ging het tempo door de hobbeltjes wat naar beneden. De 3e kilometer ging in 4.06 min. Nog niets aan de hand, maar ik moest niet verder in gaan kakken. Helaas werd het parcours bochtiger en de ondergrond zorgde er voor dat je goed op moest letten waar je je voeten zette. Bochten, bruggetjes en vooral de warmte drukten het tempo in de 4e kilometer naar 4.16 min! Shit… dit wordt kielekiele voor een pr… Ondertussen liep ik nog steeds alleen, nekte de warmte me en was ik leeg. Gegokt, maar niet verloren eindigde ik in een eindtijd van 20.19 minuten (20.17 zelf geklokt) en daarmee evenaarde ik mijn tijd in Leiden, terwijl de omstandigheden en het parcours toch wel wat zwaarder waren.
Meidenloop 4Collage
Ik ben dus meer dan tevreden met deze tijd wetende dat de volgende 5 kilometer me een eindtijd onder de 20 minuten op kan leveren. Anneke was voor mij gefinished als 4e overall en vlak na me kwamen ook Karin, Inge en Ellen binnen. Daarmee was ons team compleet en wonnen we het bedrijvenklassement!
De 10 kilometerloopsters waren ondertussen aan hun 2e ronde begonnen en wij begaven ons richting de Runnersworldstand om te rekken en wat uit te lopen.

[heading size=4 style=underline]Top of the hill[/heading]Ook onze 10 kilometer loopster wisten het bedrijvenklassement te winnen en de 1e en 2e plek overall! Met onze lunchsalades nog in de hand begaven we ons naar de prijsuitreiking, waar het een behoorlijk Runnersworld feestje werd! Aart ontdekte een andere kant van zichzelf (of ontdekten wij die nu?), de Runnersworldcrew danste de horlepiep, de supporters zaten al aan het bier en wij maakten het podium onveilig.
Aart, Ellen en Runnersworldcrew: onwijs bedankt voor jullie organisatie van de bedrijventeams, gezelligheid en goede zorgen voor, tijdens en na de wedstrijd! Als ik er volgend jaar weer bij mag zijn teken ik er voor!

Meidenloop 5 Collage

[heading size=4 style=underline]Zuiltjes?[/heading]Jammer genoeg komt aan ieder feestje een einde en zo ook aan deze Meidenloop. De nieuwe startlocatie is een vooruitgang, al leidt de groei van de Meidenloop toch ook weer tot de nodige probleempjes. Een overschot aan plaszuilen, maar een chronisch te kort aan toiletten is toch wel een puntje van aandacht. Ook lopen de 10 kilometer loopsters nog steeds 2 rondes en de snellere dames lappen daarmee de achteropblijvers. Een ramp voor wie een snelle tijd wil lopen en de schrik van je leven voor wie niet in de gaten heeft dat er iemand voorbij wil. Misschien dus nog wat aandachtspuntjes voor de organisatie, die wederom weer een kneiter van een loopevenement heeft neergezet. Aan de organisatie en vrijwilligers alle lof hoe die 5.000 dames in toom zijn gehouden!

Dit leuke filmpje is van de Meidenloop, zoek de Runnersworld meiden! Meer foto’s zijn te vinden op mijn facebookpagina.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!