Wedstrijd

Henschotermeer Games part 1

Handdoek? Check… Duikbrilletje? Check… Noosa’a? Check… Droge kleding? Check… Startbandnummer? Check… Zon? Check… Zwembandjes? Check… Ik ben er klaar voor dacht ik zo! Woensdagavond de Henschotermeer Games aan het Henschotermeer in Woudenberg Niet voor niets Event of the Month, want dit evenement is uniek in zijn soort! De Henschotermeer Games kun je niet echt zien als een wedstrijd in de klassieke zin van het woord. Ja er is tijdwaarneming, maar nee geen prijsuitreiking. Hierdoor is het een laagdrempelig evenement, waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht of je goed getraind bent of niet. Vooral veel sporters uit de regio wisten woensdagavond de weg naar het Henschotermeer te vinden, maar ook een groot aantal top (tri) atleten en bekende Nederlanders waren aanwezig! Voor de 1 een serieuze wedstrijd en voor de ander een leuke alternatieve training. Op deze avond stonden 3 onderdelen op het programma, namelijk 1500m, de run-swim-run en een estafetteloop.

[heading size=4 style=underline]Run-soak-run[/heading]Zelf zou ik mee doen aan de run-swim-run. Dat betekende een rondje van 2,5 kilometer hardlopen om het Henschotermeer via de glooiende paden, 500m zwemmen, gevolgd door weer een ronde van 2,5 kilometer om het Henschotermeer. Zwemmen is niet mijn sterkste punt en ik had vooraf een paar keer geoefend. In een zwembad of in rustig open water begon het in de verte een beetje ergens op te lijken. Wat ik gisteravond voorgeschoteld kreeg deden mij met beide voeten weer op de grond, of beter gezegd in het water, belanden.
Met de start om 19.02 uur was ik op de fiets op tijd naar het Henschotermeer gekomen. Het was tropisch warm, geen wolkje aan de lucht en perfect zwemweer. Marnix was al aanwezig. Mijn doel voor vanavond: niet forceren. Het is namelijk weer tijd voor een bezoekje aan de manueel therapeut… Sinds zondag zit er iets knel in de voet, waardoor ik de afgelopen dagen looprust heb moeten nemen. Na wat getrek en geschud aan mijn voet door Marnix en 2 kraken verder, leek dit probleem in ieder geval opgelost! RAR-maatje Tim sloot zich aan en gezamenlijk gingen we in lopen, nadat we onze spullen in de wisselzone op een tactisch punt hadden gelegd. Het werd al snel drukker en met een record aantal voorinschrijvingen en deelnemers was deze editie van de Henschotermeer Games al een groot succes! Zoveel bekenden! Van LGAS en Altis, twitter, facebook en ook haas/zwemleraar Tom was aanwezig.
16536_10201636173453290_1592470814_n
Het had geen zin om vooraan in het startvak te gaan staan, maar na het startschot liep ik toch een heel stuk naar voren. Ontspannen liep ik de eerste 2,5 kilometer, terwijl om me heen al behoorlijk wat mensen kapot gingen… Na de ronde lopen werden in de wisselzone de schoenen uitgeschopt en rende ik richting het water. We moesten naar de overkant zwemmen, om het keerpunt lopen, weer het water in en dat 2 keer. Dat betekende dat we stukken door het water konden lopen en dat ik geen 500m hoefde te zwemmen! Vol goede moed maar met een veel te hoge hartslag dook ik het water in. De eerste slagen gingen nog borstcrawlend, maar door de golfslag had ik binnen de kortste keren het halve Hens al in mijn mond. Vervolgens werd ik half onder water geduwd door een zwemmer die achterop kwam en snakte ik naar lucht. KAK! Dit gaat hem niet worden. Te hectisch in het water, te veel chaos, te druk voor mij. Ik kon geen lange slagen maken, zag om me heen alleen maar gespetter en geduw en ik verzoop half. Andere tactiek: schoolslag… Damn… Zo ploeterde ik de afstand door het water en na 2 rondjes kon je me opvegen. Kapot! En dan nog een ronde moeten hardlopen! Snel met een bidon de voeten spoelen, schoenen aan en door. Ilonka had ik tijdens de wissel ingehaald, maar bij het lopen ging ze me weer voorbij. Mijn benen waren net elastiekjes na het zwemmen, wat voelt dat ongelooflijk raar! Ik had het idee totaal niet vooruit te komen en zwalkte over het pad. En ik had een steentje in de schoen in de hiel. Dacht ik. Het duurde 1,5 kilometer voordat ik mijn loopritme weer te pakken had en een beetje lekker begon te lopen, op dat steentje na dan. Niet kapot gelopen, maar wel ok, kwam ik in 30.20 over de finish en eindigde als 5e achter Ilonka bij de dames. Nou, das nog niet eens zo verkeerd! Maar dat steentje was dus geen steentje maar een open gelopen blaar. Waarschijnlijk van het geen sokken dragen… shit… Dus toch een beetje kapot gelopen.
hens 1 Collage

[heading size=4 style=underline]Estafetteloop[/heading]Droge kleding? Niet nodig. Het zonnetje scheen hartstikke lekker en ondertussen maakten de estafettelopers zich klaar voor de start om 19.45. Aan deze start ook Dolf Jansen. De verschillen werden snel geslagen. Rik en Jacco leidden het veld met overmacht en klopten de een na de ander. De wisselzone voor het zwemmen werd nu gebruikt voor de wisselzone voor de estafettelopers. Ondertussen zocht ik een paar mooie plekjes op om foto’s te maken. Alle lopers liepen 3 rondjes, totaal 7,5 kilometer. Per team werd er dus 15 kilometer gelopen.
Hens 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Topsfeer![/heading]De sfeer was ondertussen fantastisch. De Altis Masters lieten zich van hun beste kant zien met rooie dopneusjes voor CliniClowns, de biertjes vloeiden rijkelijk en het zonnetje deed zijn werk goed. Al veel te snel kwam er een einde aan deze eerste editie van de Henschotermeer Games deze zomer. Maar niet getreurd! Op 14 augustus is de volgende editie met hopelijk net zulk fantastisch weer! Aan de organisatie zal het zeker niet liggen, want ze hebben alles prima voor elkaar. Weer op een woensdag en naar blijkt een ideale avond voor velen om de games als een serieuze wedstrijd of een lekkere training te doen. Ik zou zeggen: zorg dat je er bij bent!

Waarschijnlijk heb ik je als deelnemer op de foto gezet. Ik heb de foto’s op mijn facebookpagina geplaatst.
999515_10201636001008979_131231952_n

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!