Wedstrijd

Henschotermeer Games part 2

Na een succesvolle 1e editie van de Henschotermeer Games in 2013, werd op 14 augustus de 2e editie georganiseerd. Dit keer met iets andere wedstrijdonderdelen: 1500m, swim-run-swim-run en de 10 km duoloop. Samen met Ilonka zou ik de 10 kilometer gaan lopen als team Jut & Jul. Met Trail des Fantomes komend weekend zouden we niet te gek gaan doen…

[heading size=4 style=underline]Swim-run-swim-run[/heading]Na mijn waterballetervaring leek het me verstandig om deze keer op het droge te blijven en omdat Ilonka me vroeg met haar een duo te vormen voor de duoloop, hoefde ik al helemaal niet meer na te denken welk onderdeel te gaan doen. Plus ik hoefde geen smoesjes meer te verzinnen om niet te hoeven zwemmen…
Na de 1500m was het de beurt aan de swim-run-swim-run atleten. Dit keer minder deelnemers dan de vorige editie, want de vakantieperiode loopt al ten einde. Maar daardoor niet een minder indrukwekkend deelnemersveld. Specialist op de 800m Bram Som en onze Woudenbergse Baywatch-held Rik stonden aan de start. Op een lange rij wachtten de deelnemers op het startschot om naar het water te snellen. Hier werd de eerste 250m zwemmend afgelegd. Na de wissel, die voor de 1 wat soepeler verliep dan voor de ander, werd een ronde van 2,5 kilometer om het Henschotermeer gelopen. Vervolgens werd het hele riedeltje herhaald. Winnaar werd Bram Som, die op het looponderdeel ongenaakbaar was.
Hens 1 Collage

[heading size=4 style=underline]Duoloop[/heading]Ondertussen liep ik me een beetje warm samen met Jut. Na een toiletstop kwamen we net op tijd bij de startlijn om pontificaal breeduit vooraan plaats te nemen. Zo, onze startpositie hadden we vast opgeëist. Wie klein is, moet zich breed gedragen. Het aftellen was bijna onhoorbaar, dus toen Rik (he, had die niet net de swim-run-swim-run gedaan? Jup…) met duomaatje Jeroen er vandoor schoten, werden wij ook wakker. We lagen mooi voorin het veld met als enige dame Marina aka Babbel met loopmaatje Kees Knabbel voor ons. De eerste ronde liepen we behoorlijk pittig door. Als ik dit 10 kilometer vol zou moeten houden, kon je me halverwege opvegen! We zakten naar een voor mij iets comfortabeler tempo terug. Een steady tempo van rond de 4.30 min/km, waarbij we het gaatje met Knabbel en Babbel dichtliepen. In de 3e ronde passeerden we hen en versnelden we ietsje. Nu dit nog 3 kilometer zien vast te houden. Onderwijl kwamen we mijn paps en mams iedere ronde ergens anders tegen, die foto’s maakten.
Hens 2 CollageZo heb ik een mooi beeldverslag van mijn hoofd, dat iedere ronde zuurder gaat kijken… Ook grappig: onze precies dezelfde paslengte. Onze laatste ronde ging in en de 8e positie van alle duo’s (wij waren het 1e dames duo) gaven we niet meer af. De laatste kilometer wisten we (Ilonka met gemak, ik met iets minder gemak) nog te versnellen en in een tijd van 43.21 minuten kwamen we over de finish. O….? Dat valt niet tegen! Die tijd had ik van te voren niet bedacht! Met de kilometers van de RAR met Marlies in de ochtend nog een beetje in de benen had ik geen idee over een te lopen tijd en was het doel om een gemakkelijke duurloop te doen… Niet dat dit een gemakkelijke duurloop was… het ging ietsje harder dan dat.

[heading size=4 style=underline]Next time[/heading]Na afloop werd er uitgelopen. Dat was nodig ook, ik voelde dat ik wat gedaan heb vandaag! Het was niet zo warm als tijdens de vorige editie en minder druk. Maar niet minder gezellig! Na afloop werd er nog even lekker nagebabbeld en werd het vocht aangevuld. Volgend jaar zullen de Henschotermeer Games weer plaatsvinden. Wie niet zo lang kan wachten kan ook deelnemen aan de wintereditie. Of 5 oktober aan de Tough Dirt Run!
Nu de komende dagen lekker herstellen en dan zaterdag genieten van Trail des Fantomes!

Meer foto’s die mijn paps en ik hebben gemaakt staan op mijn facebookpagina.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!