Wedstrijd

Heuvelrugloop Maarn 2011

Vorig jaar kon door omstandigheden de Heuvelrugloop in Maarn geen doorgang vinden. Dit jaar stond het evenement er weer! En hoe! Een nieuwe organisatie, een ongelooflijk enthousiaste groep vrijwilligers en een bak regen…

’s Middags haalde ik mijn nummer 332 op voor de 4,2 km. De afstand die ik hier altijd loop en die nog het dichtst in de buurt komt van de 800m… Na het NK veldloop gemeenten de eerste wedstrijd die ik loop over een “langere” afstand. Ik hoopte op een tijd van 17.30 minuten.
Om 18.00 uur aangekomen op het startterrein en de auto dichtbij de start geparkeerd te kunnen hebben heb ik ingelopen met Alwin en Anneke. Anneke zou na haar blessure ook de 4,2 km gaan lopen. Toch behoorlijk zenuwachtig stond ik dan aan de start met naast me de snelle dames Anneke en Carlien. En voor me een tunnel die volledig blank stond van de hoosbuien. Droge voeten zouden we absoluut niet houden.

Aftellen begon en het startschot…. bleef uit… Knalletje deed het niet, maar who cares? We liepen toch al! En dat ging met veel gespetter en geplens gepaard in het tunneltje. De bocht om naar links, de route was ongewijzigd. Verdorie ik kon mijn ritme niet vinden, liep niet lekker ontspannen. Doorkomst 1e km ook onder de 4 minuten. Ok, vandaar, iets gas terug dus. Via de sportvelden liepen we het bos in waar we links afsloegen een grindpad op. En waar bleef toch mijn ritme? Weer linksaf en de asfaltweg op. Aha, kijk daar komt iets van een cadans. Doorkomst 2e km op 8.50… Hallo, dit was wel erg veel gas terug!! Het bordje van de 3e km miste ik, maar bij de volgende bocht linksaf kwamen we terug in Maarn en probeerde ik weer aan te zetten.

Voor mijn gevoel ging het alleen geen meter sneller. De laatste bocht rechtsaf kwam in zicht. Daar stond Ellen me nog aan te moedigen. Dwars door de plassen nog proberen een laatste eindsrpint er uit te trekken, kon nog 1 loper inhalen.

 

 

In een tijd van 18.16 kwam ik over de finish. Oei… met die tijd was ik totaal niet blij mee… Dat was bijna een minuut langzamer dan gepland!
Maar met alleen Carlien en Anneke voor me werd ik 3e overall en 1e in mijn categorie! Dus daar was ik dan wel weer heel erg blij mee! Alleen presteer ik weer het domste… Met die natte voeten leek het me verstandig om eerst even uit te gaan lopen en droge sokken en schoenen aan te gaan doen. Dus rustig in mijn autootje voetjes droog poetsen en wandelend weer terug. Kom een aantal bekenden tegen die zeggen dat ik gezocht wordt… Duurde 3 personen voordat ik door had dat de prijsuitreiking aan de gang was!! Oepsje… gemist… Alsnog kreeg ik mijn beker uitgereikt. Die krijgt een mooi plaatsje!

Nadat alle lopers van de 10 km en halve marathon binnen waren en ik bij een vriendin even kon douchen en het eerste biertje naar binnen sloeg, was het feest op het dorpsplein al los gebarsten. Een samenscholing van loopvolk en de Maarnse bevolking. Supergezellig! Het herstel werd ingezet met bier, paaseitjes en een hamburger. En het werkt! Een reactie in de knie bleef uit! Dat biedt mogelijkheden… Volgende week de Meidenloop in Utreg in het bedrijventeam van Runnersworld?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!